Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een mooi geheim

Paul Van Loon (auteur), Daniëlle Schothorst (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Mikkie wordt op school erg geplaagd, omdat hij zo klein is. Hij heeft echter een groot geheim. Alleen opa gelooft echt wat hij vertelt. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Geheimen
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Een mooi geheim
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Daniëlle Schothorst
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Autres éditions
33 p. : ill.
Note
Herziene uitgave van De reus van Mikkie
ISBN
9789027668745 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mikkie wordt steeds geplaagd, omdat hij zo klein en mager is. Hij heeft echter een groot geheim. Alleen opa gelooft dat Mikkie echt een reus heeft gezien. Eenvoudig verhaaltje voor beginnende lezers die aan het begin van groep vier van de basisschool zitten, AVI-M4. Veel kinderen zullen de situatie herkennen: kinderen die elkaar plagen om het uiterlijk. Dat kinderen dan in een fantasiewereld gaan geloven, is een bekend verschijnsel. Prettig leesbaar boekje met sprekende illustraties. De tekst is op enkele pagina's in de illustratie geplaatst. Duidelijke, schreefloze letters, kleurrijk omslag met een beeld uit het verhaal. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Een mooi geheim

Mikkie heeft een groot geheim. Zijn mama en papa hebben het zo druk dat ze nooit naar Mikkie luisteren. Mikkie is erg ontgoocheld, op school lachen ze hem uit en vinden ze hem een kleuter. Alleen opa luistert en moedigt hem aan om op zoek te gaan naar zijn reus. Wanneer er een zwaar onweer losbarst, ziet Mikkie de reus echt. Dit verhaal voor beginnende lezertjes kan niet echt boeien. Het wordt zelfs wat langdradig. Mikkie denkt altijd sporen van de reus in de heuvels te ontwaren, maar opa relativeert een en ander en wijst op andere mogelijke verklaringen. Jonge kinderen kunnen hier weinig mee: wat is nu fantasie en wat is echt? De illustraties stellen weinig voor. Voor kinderen van het tweede leerjaar zijn er betere boeken te vinden.

Suggestions