Livre
Néerlandais

Leeuwenroof

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (auteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
In de dierentuin worden een drie maanden oud leeuwtje, Tomba, en twee woestijnvosjes gestolen. Danie͏̈l en Suzina gaan op zoek naar de daders. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Dierentuinen
Niveau de lecture
AVI M6, AVI 8
Titre
Leeuwenroof
Auteur
Paul Van Loon Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Édition
4de dr.
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
115 p. : ill.
ISBN
9789025850333 (4de dr. 2010)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de dierentuin waarvan de vader van Daniël directeur is, worden ’s nachts het drie maanden oude leeuwtje Tomba en twee woestijnvosjes gestolen. Juist die nacht slaapt Daniël met zijn vriend Kenny, die in de dierentuin werkt, in de boomhut ('Leeuwenkuil'). Als Daniël wakker wordt, merkt hij dat Kenny weg is. Hij gaat op zoek, maar wordt neergeslagen, net als Kenny. De dag erna vertelt hij alles aan zijn vader en gaat hij, zonder dat anderen dat weten, samen met zijn zus Suzina op zoek naar de daders. Er volgen spannende avonturen. Deel twee uit de serie 'Leeuwenkuil'* die speelt in Durvers’ Zoo (= Burgers’ Zoo in Arnhem). Vlot geschreven verhaal in korte zinnen, met een redelijk goed gedoseerde spanningsboog en soms humoristische passages. De personages blijven enigszins oppervlakkig en soms zelfs karikaturaal. De gedachten van Daniël worden ook geleid door een stripfiguur dat in zijn hoofd zit (en deze gedachten worden cursief weergegeven). De ruime marges en de wisselende regelleng…Lire la suite

Leeuwenroof

Het dierenpark Durvers' Zoo is vol nieuw leven. Er zijn heel veel jonge dieren geboren. De familie Durvers zorgt voor het reilen en zeilen in het dierenpark.Vader Durvers is de directeur van het dierenpark. Daniel en Suzina wonen in de zoo en helpen hun vader waar het nodig is. Ze hebben ook een goed verstopte boomhut midden in de zoo. Op een nacht verdwijnt Tomba, een leeuwtje van drie maanden, dat nog door zijn moeder gezoogd wordt. Dit is verschrikkelijk want zonder zijn moeder gaat Tomba na drie dagen dood. Daniel en Suzina doen al het mogelijke om de daders te vinden, voordat het te laat is. Een spannend avonturenverhaal voor al ietwat gevorderde lezers, dat is Paul van Loon wel toevertriouwd. De auteur haalde zijn inspiratie uit een krantenartikel over de verdwijning van een leeuwtje. Het is vlot geschreven, spannend en de lezer voelt zich, alleen al door het onderwerp, zeer betrokken bij het verloop van het verhaal.

Suggestions