Meester Kikker

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker; als de kinderen ontdekken dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Schoolleven
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8
Titre
Meester Kikker
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2023 | Autres éditions
134 p. : ill.
ISBN
9789025885366 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een fantasierijk kinderverhaal over een leraar die van gedaante wisselt. Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker. Als hij het aan de de kinderen in zijn klas vertelt, denken ze dat hij een grap maakt. Maar dan ontdekken ze dat hij de waarheid vertelt, en dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt! De kinderen bedenken een plan om hun meester te beschermen tegen de aanvallen van de ooievaar. In duidelijke taal en met humor geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties in een ongecompliceerde tekenstijl. AVI-niveau E5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Paul van Loon (Geleen, 1955) is een alom bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en zanger. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Meester Kikker

Meester Frans heeft een geheim: als hij heel erg veel aan kikkers denkt, dan verandert hij in een kikker. De kinderen geloven hem eerst niet en als Sita, Wouter en Dennis op onderzoek uitgaan, gebeurt er helemaal niets. Maar dan verandert hij in de klas in een kikker! Nu is goede raad duur. Want hoe wordt hij nu terug een mens? Pas als hij een dikke bromvlieg eet, zo blijkt. Vanaf nu heeft Wouter er steeds eentje bij zich, in een potje. Je weet maar nooit. De kinderen doen er alles aan om hun meester te beschermen, vooral tegen meneer Stork, de directeur die voortdurend strafpunten uitdeelt en het vooral op meester Frans gemunt heeft. Meneer Stork heeft echter ook een geheim: hij verandert in een grote, gemene zwarte ooievaar, die alleen weer mens wordt als hij een kikker opeet. De kinderen lokken hem in de val, en zorgen ervoor dat hij nooit meer kikkers eet. En dan is er nog Juf Suzan: meester Frans is verliefd op haar. Kan zij houden van een man die in een kikker verandert? Dit …Lire la suite