Meester Kikker

Paul van Loon (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker; als de kinderen ontdekken dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Meester Kikker
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2008 | Autres éditions
115 p. : ill.
ISBN
9789025837679

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meester Frans heeft een geheim en dat durft hij aan zijn klas wel prijs te geven: hij verandert zo nu en dan in een kikker en dat is lastig, want hij heeft het niet in de hand. Als de kinderen van zijn klas bij toeval ontdekken dat de directeur van de school, meneer Stork, een soortgelijk geheim heeft, en soms in een ooievaar verandert, die vervolgens kikkers eet om weer mens te worden (gevaarlijke situatie voor meester Frans!), bedenken ze een plan om hun meester te redden. Humoristisch boek met goede afloop in korte hoofdstukken, boeiend, en niet eng of griezelig. Mede door de woordkeus en door het gebruik van humor op meer niveaus (naast de letterlijke woordbetekenis van 'kikker' komen ook uitdrukkingen voor als: 'daar kikker je van op' en 'ik ben verkikkerd op jou') is het geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Achterin het boek zijn een foto en een brief van de auteur opgenomen. De illustraties completeren het geheel.

Meester Kikker

Meester Frans heeft een geheim: als hij heel erg veel aan kikkers denkt, dan verandert hij in een kikker. De kinderen geloven hem eerst niet en als Sita, Wouter en Dennis op onderzoek uitgaan, gebeurt er helemaal niets. Maar dan verandert hij in de klas in een kikker! Nu is goede raad duur. Want hoe wordt hij nu terug een mens? Pas als hij een dikke bromvlieg eet, zo blijkt. Vanaf nu heeft Wouter er steeds eentje bij zich, in een potje. Je weet maar nooit. De kinderen doen er alles aan om hun meester te beschermen, vooral tegen meneer Stork, de directeur die voortdurend strafpunten uitdeelt en het vooral op meester Frans gemunt heeft. Meneer Stork heeft echter ook een geheim: hij verandert in een grote, gemene zwarte ooievaar, die alleen weer mens wordt als hij een kikker opeet. De kinderen lokken hem in de val, en zorgen ervoor dat hij nooit meer kikkers eet. En dan is er nog Juf Suzan: meester Frans is verliefd op haar. Kan zij houden van een man die in een kikker verandert? Dit …Lire la suite