Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Niet bijten, Dolfje !

Paul Van Loon (auteur)

Niet bijten, Dolfje !

Public cible:
6-8 ans et plus
Het is volle maan en het jagersbloed van Dolfje en Noura speelt op. Maar er sluipen nog meer jagers door het bos. Bijvoorbeeld Knuppel, die een weerwolf wil vangen om aan de dierentuin te verkopen. Komen Dolfje en Noura ongedeerd bij neef Leo?
Sujet
Jacht, Weerwolven
Niveau de lecture
AVI 4
Titre
Niet bijten, Dolfje !
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2005
2 banden
Éditeur original
Leopold
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zevende deel over Dolfje Weerwolfje na 'Het nachtmerrieneefje'*. Ditmaal rent hij bij volle maan uitgelaten rond in het Wolvenbos, klaar voor de jacht. Maar hij is niet de enige: ook Knuppel, een rare snuiter, sluipt er rond met zijn geweer. En verder nog neef Leo, ook een tikje vreemd en Noura, Dolfjes weerwolvenvriendinnetje. Genoeg ingrediënten voor allerlei onverwachte ontmoetingen en spannende situaties zonder dat het echt te eng wordt, wat ook voorkomen wordt door de licht humoristische ondertoon. Fijne uitgave op AVI-E5 niveau: royale bladspiegel, elke zin op een nieuwe regel en voldoende illustraties in zachte grijstinten als rustpunten in de tekst. Op het omslag een kleurige en uitnodigende impressie van het nachtelijke bos. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Niet bijten, Dolfje!

Dolfje rent door het Wolvenbos. Het is volle maan. Hij is anders dan andere kinderen. Bij volle maan verandert hij in een witte weerwolf en moet hij op jacht. Hij moet wel een beetje opletten voor Knuppel, de jager. Die zet vallen en klemmen om Dolfje te kunnen vangen. Zo bindt hij ook een klein konijntje vast aan een boom om Dolfje te lokken. Maar Knuppel heeft er geen rekening mee gehouden dat oom Leo, de grootste weerwolf van het Wolvenbos, en Valentijn, de vampier, ook op pad zijn. Spannend wordt het in ieder geval wanneer zij met zijn allen Knuppel schrik aanjagen en gevangen nemen! Zeer spannend griezelverhaal van AVI-4-niveau, met personages anders dan anders. Ik denk dat kinderen dit heel graag zullen lezen en boeiend vinden. Het verhaal is beeldend geschreven in korte zinnen, je kan de angst goed voelen en de schaduwen bijna aanraken. De wit-zwartillustraties passen uitstekend bij het verhaal! Voor liefhebbers van kindergriezelverhalen zijn er nog een 4-tal andere boekjes …Lire la suite