Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vrolijke snuiters

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Er gebeurt altijd wel wat bij de Snuiters. Vooral als vader weer eens onhandig is. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 4
Titre
Vrolijke snuiters
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008
40 p. : ill.
ISBN
9789027668738

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Paul van Loon is de populaire kinderboekenauteur van o.a. de reeksen 'Dolfje Weerwolfje' en 'De griezelbus'. Van Loon is ook de uitvinder van het woord 'grumor', en winnaar van verschillende prijzen (o.a. de Nederlandse Kinderjury). Vrolijke snuiters vlot echter aan geen kanten en houdt totaal geen steek. Het boek lijkt dan ook meer een stijloefening dan een goed lopend verhaal, en wat nader onderzoek leert dat je het boek inderdaad zo kunt opvatten.
Van Loon schreef de avonturen van de muizenfamilie Snuiters nl. al lang geleden, toen hij nog volop op zoek was. Omwille van Van Loons succes worden een aantal vroegere werken nu door uitgeverij Zwijsen opnieuw uitgebracht, netjes gerangschikt volgens leeftijd en leesniveau. Zo kun je vanaf het begin tot het einde van de lagere school genieten van de hersenspinsels die Van Loon vlotjes uit zijn pen schudt. Het ene (oude) verhaal leent zich echter beter voor deze marketingstunt dan de andere, en de familie Snuiters waren alleszin…Lire la suite
Er gebeurt altijd wel wat bij de Snuiters, een gezellige muizenfamilie, vooral als vader weer eens onhandig is. Herziene uitgave van de Snuiters-verhalen, oorspronkelijk in 1985 verschenen in Okki. Deeltje in de serie 'Lees! met Paul van Loon'*. Indeling in acht getitelde hoofdstukken van ruim twee pagina's met steeds een nieuw avontuur. Frisse verhaaltjes met vaart en humor geschreven zonder overbodige uitweidingen. De acht grappige en vrolijke paginagrote illustraties in gemengde technieken passen prima bij de tekst. Op een dubbele pagina voor in het boek staan de hoofdpersonen typerend uitgetekend met bijbehorende naam. Korte begrijpelijke enkelvoudige zinnetjes met ook enkele drielettergrepige woorden. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-E4. Duidelijk lettertype met schreefjes gedrukt op stevig wit papier. Aantrekkelijk leesboekje met maffe illustratie in kleur van de muizenfamilie op het omslag. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggestions