Livre
Néerlandais

Weerwolfbommetje!

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Dolfje gaat met zijn ouders, Timmie en opa op vakantie. Timmie en Dolfje hebben een geheim plannetje. Maar pa en ma ook! Vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Weerwolfbommetje!
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2020 | Autres éditions
70 p. : ill.
ISBN
9789025877842 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als het volle maan is, verandert Dolfje in een weerwolfje. Hij is dan graag samen met de andere weerwolven van wie hij houdt. In dit deel van de uitgebreide serie 'Dolfje Weerwolfje'* gaat Dolfje met pa, ma en Timmie op weg voor een vakantie in Frankrijk. Alleen opa weerwolf mag mee. Timmie en Dolfje hebben een geheim plannetje. Maar pa en ma ook. De grappige karakters, bekend uit de andere boeken over Dolfje, zijn weer volop aanwezig. Toch is het ook als eerste kennismaking met Dolfje uitstekend te lezen. Voor lezers die de boeken over Dolfje al kennen is er het feest der herkenning. Het aardige is dat jonge kinderen die al veel over Dolfje hebben gehoord dit boek al snel zelf kunnen lezen. Het verhaal is in eenvoudige woorden en korte heldere zinnen geschreven. Het is grappig en op een niet bedreigende manier spannend. De vrolijke, kleurige tekeningen zijn in hun eenvoud treffend en amusant. Het aantrekkelijke, uitnodigende omslag geeft een aardige indruk van wat de lezer kan verwac…Lire la suite

Weerwolfbommetje

Het is vakantie en dus maken Dolfjes ouders zich klaar voor een kampeervakantie in de zon. Het is bijna volle maan en ze weten wat er dan met Dolfje gebeurt. Dolfje vindt het jammer dat zijn vriendinnetje Noura en grote weerwolf Leo niet mee kunnen. Maar waarom wordt er zoveel geknipoogd bij het inpakken en ook tijdens de reis? Het lijkt wel alsof iedereen een geheim heeft. Als Leo opduikt uit de kofferbak lijkt de geheimdoenerij niet meer nodig. Of toch nog? De eerste nacht van de volle maan, gebeurt wat er altijd gebeurt. Dolfje gaat met opa weerwolf en Leo manebaden en Timmetje ook gaat mee. Maar wat gebeurt er als een mensenkind manebaadt? En wie plonst daar mee in de zwemvijver?

Dit eenvoudige verhaaltje kan de echte fans van Dolfje Weerwolfje mogelijk bekoren. De taal is eenvoudig en geschikt voor beginnende en moeilijke lezers.