Livre
Néerlandais

Weerwolfgeheimen

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Dolfje, Noura en Timmie zijn met de hele familie op vakantie in de Ardennen. Daar kunnen ze gewoon fijn weerwolf zijn met volle maan. Maar dan ontdekken ze allemaal geheimzinnige dingen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Sujet
Weerwolven
Niveau de lecture
AVI M6, AVI 8
Titre
Weerwolfgeheimen
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2020 | Autres éditions
151 p. : ill.
ISBN
9789025851200 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dolfje, Noura en Timmie zijn op aanraden van opa weerwolf met de hele familie op vakantie in een huisje in de Ardennen. Dolfje en Noura kunnen zich daar met volle maan heerlijk uitleven als weerwolf. Ze ontdekken allerlei vreemde dingen: een geheimzinnig huis, een troep jonge weerwolven, een verdrietsteen, een zangwind, en dat is nog maar het begin. Want wie is Moema en wat is de Organisatie? Opa weerwolf schijnt er meer vanaf te weten… De al jaren zeer populaire serie 'Dolfje Weerwolfje' gaat over Dolfje, die bij volle maan in een weerwolf verandert. Een spannend, met humor geschreven, lekker griezelig en geheimzinnig verhaal, eenvoudig van taal en met korte hoofdstukjes. Het boek bevat zwart-witillustraties die goed bij het verhaal passen. Bekroond door de Nederlandse Kinderjury 2008. Achterin staat een toelichting van de auteur op dit verhaal en een verwijzing naar de andere, los van elkaar te lezen delen* en naar de website www.dolfjeweerwolfje.nl. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Weerwolfgeheimen

Opa Weerwolf heeft de hele familie kunnen overhalen om met vakantie te gaan in de Ardennen. Dolfje, Noura en Timmie hebben dolle pret. En bij volle maan kunnen ze ongestoord door het bos rennen, want niemand ziet hen! Maar wat gebeurt er allemaal in het geheimzinnige huis boven op de heuvel? En wie zijn die vreemde kinderen? Waarom huilt er een onbekende weerwolf in dat grote huis? En hoe zit dat nu met de verdrietsteen in het midden van het bos? Genoeg vragen voor alweer een spannend verhaal over het razend populaire weerwolfje Dolfje. In deze serie weet Paul van Loon als geen ander ook vrij jonge lezers aan hun boek gekluisterd te houden. Van bij het begin leest dit boek als een trein. Het taalgebruik is eenvoudig, de korte zinnen zijn aan het leesniveau van een achtjarige aangepast. En toch word je vanaf de eerste pagina meegesleept. De combinatie van griezel en humor, en dit keer ook een vleugje romantiek, werkt zeer goed. Bovendien steekt Paul van Loon de draak met heel wat rolpa…Lire la suite

Suggestions