Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Weerwolvenfeest

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school. Het is volle maan, dus hij kan er als weerwolf naartoe. Maar dan moeten de maskers af. Op de bijgeleverde cd staan de weerwolfliedjes van het schoolfeest. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI M5, AVI 5, AVI 6
Titre
Weerwolvenfeest
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2023 | Autres éditions
82 p. : ill.
ISBN
9789025885236 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een humoristisch griezelverhaal in de 'Dolfje Weerwolfje’-serie. Er is een weerwolvenfeest op school en iedereen draagt een wolvenmasker, behalve Dolfje en Noura. Zij hebben geen masker nodig, want het is volle maan. Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven. Volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de verkleedprijs winnen. Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af… Wat nu? Met korte, vlotte zinnen en met humor geschreven. Met kleurenillustraties in de bekende Dolfje-stijl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Paul van Loon (1955) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en 'De griezelbus’.

Weerwolvenfeest

Er is een weerwolvenfeest op school. Timmie draagt een wolvenmasker van papier. Voor Dolfje en Noura is het echt spannend. Zij weten dat het volle maan is vannacht en gaan als echte weerwolven, want niemand zal het merken. Meester Frankula, verkleed als vampier, denkt dat de twee vrienden de verkleedwedstrijd zullen winnen want ze zien er zo echt uit. DJ Leo draait de gekste plaatjes, maar om tien uur moeten de maskers af... Hoe gaan onze echte weerwolven zich daaaruit redden? Spannend verhaal voor de fans van de boeken over Dolfje Weerwolfje. Het is bestemd voor lezertjes van het einde van het eerste leerjaar. Oudere kinderen die wat moeite hebben met lezen, beleven er ook plezier aan. De zinnen zijn nog kort met al wat langere woorden: mondharmonica, weerwolvenbos, duivelsmasker... Je kan de liedjes van het weerwolvenfeest op de bijgevoegde cd makkelijk meezingen. Een gegarandeerd succes op een eigen weerwolvenfeest!