Livre
Néerlandais

Weg met die krokodil!

Paul Van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Bregje krijgt voor haar verjaardag een stomme goudvis. Maar dan brengt de postbode een heel bijzonder pakje. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra subject
AVI 8, humor
Niveau de lecture
AVI M6, AVI 8
Titre
Weg met die krokodil!
Auteur
Paul Van Loon
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Édition
19de dr.
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
94 p. : ill.
ISBN
9789025852139 (hardback, 19de dr. 2010)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bregjes ouders hebben nauwelijks interesse in haar. Gelukkig heeft ze oma, die bij hen in huis woont. Bregje (ik-figuur) wil voor haar achtste verjaardag dolgraag een huisdier, maar krijgt alleen een goudvis. Door het heel erg sterk te willen, komt er uit het ei dat ze van een postbode krijgt een echte krokodil, die steeds groter wordt en voor heel wat consternatie zorgt. Geslaagd humoristisch, cynisch verhaal, waarin van ongeïnteresseerde volwassenen niets overblijft. Korte hoofdstukken, helder papier, duidelijke lay-out. Humoristische zwart-witillustraties, leuke omslagtekening in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Weg met die krokodil!

Bregje wil al lang een huisdier. Haar ouders, die huisdieren lastig, vies en tijdrovend vinden, geven haar een goudvis voor haar verjaardag. Bregje laat geen traan wanneer de vis door de Deense dog van haar vriendin wordt opgepeuzeld. Bij een tekenwedstrijd over bedreigde diersoorten wint Bregje een ei. Wanneer uit het ei een krokodil geboren wordt, noemt Bregje hem Gilbert en houdt hem zo lang mogelijk verborgen voor haar ouders. Wanneer deze met het ‘monster’ geconfonteerd worden, is het huis te klein. Samen met oma en Gilbert zet Bregje haar ouders aan de deur en verdedigen ze het huis als een belegerd fort. Uiteindelijk besluiten Bregje en oma met Gilbert in de zoo te gaan wonen. Het gegeven is best grappig, en de omafiguur is dat zeker. Tegenover haar zoon, die haar met alle macht een bejaardentehuis wil aanpraten, houdt ze zich stoïcijns doof. Maar voor haar kleindochter ontpopt ze zich tot een heroïsche bondgenoot die alle ridder- en cowboytechnieken in de strijd gooit. Maar de…Lire la suite