Livre
Néerlandais

Weg met die rotbui!

Paul Van Loon (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Sammie heeft een rotbui. In zijn vensterbank ligt een ei dat tot leven komt. Het ei heeft steeds honger en als het wat gegeten heeft, mag Sammie een wens doen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Dromen
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Weg met die rotbui!
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
33 p. : ill.
ISBN
9789027668721

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sammie heeft een rotbui en wat hij ook doet, de rotbui blijft. In zijn vensterbank ligt een ei dat tot leven komt. Het ei heeft steeds honger en als hij wat gegeten heeft, mag Sammie een wens doen. De avonturen die Sammie wenst, is hij al snel beu en zo beleeft Sammie de gekste en griezeligste dingen. Zo worden zijn oom, zijn lievelingspoes en ten slotte hijzelf opgegeten. De goede afloop is belangrijk, anders zou het verhaal een wrange nare smaak achterlaten. Het taalgebruik is vrij eenvoudig. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M4. Er zit een duidelijk repeteerelement in het verhaal, wat kinderen vaak aanspreekt. Veel leuke, sfeervolle illustraties. Er is gebruikgemaakt van leestekens en hoofdletters. Fantasieverhaal, met een wat pittiger thema. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Weg met die rotbui!

Sammie wordt ’s nachts wakker en ziet een ei op zijn vensterbank liggen. Hij voelt ook dat de rotbui die hij ’s middags al had nog steeds niet over is. Sammie staat op en wil een bad gaan nemen. Hij moppert over de stank van de sigaren van zijn oom Raagis, waar hij bij woont. Hij gaat beneden met wat spullen gooien in de hoop zo van zijn rotbui af te raken. Maar niets helpt. Wanneer hij de volgende ochtend wakker wordt voelt hij de rotbui nog steeds hangen. En het ei is gegroeid, heeft armen en benen gekregen en kan spreken. Het heeft honger en eet oom Raagis op. Dan mag Sammie een wens doen. Hij probeert van alles uit om van zijn rotbui af te raken, zoals gaan spelen met het maanmannetje, op een draak vliegen of op de rug van een neushoorn rijden, maar niets helpt. Het ei eet telkens alles op. Sammies laatste wens is dat alles weer gewoon is. Als ook deze wens in vervulling is gegaan, wordt Sammie weer wakker en ziet hij een ei op de vensterbank liggen. Dat gaat hij bakken en opeten!…Lire la suite

Suggestions