Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Op een dag was de liefde moe

Paul Verrept (auteur), Tim Van den Abeele (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Een moeder en echtgenote is het moe om steeds maar liefde te geven aan man en kinderen. Op een dag is haar liefde dood. Maar soms is liefde sterk genoeg om opnieuw te leven.
Titre
Op een dag was de liefde moe
Auteur
Paul Verrept
Dessinateur
Tim Van den Abeele
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[32] p. : ill.
ISBN
9789058386922 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit groot formaat prentenboek wordt de liefde gepersonifieerd als vrouw, moeder van een gezin. Ze is moe, maar probeert dapper overeind te blijven. Op een dag is ze gestorven. Niets of niemand kan haar weer tot leven wekken, totdat de kinderen zich haar lot aantrekken. Dit kan zij niet weerstaan: de liefde blijkt sterk en overwint soms alles. Dit allegorische verhaal is voorzien van paginagrote illustraties. De illustrator plaatst de gebeurtenissen tegen een Amerikaans decor. Hij gebruikt foto's en stills uit films als inspiratie. Het zijn bevreemdende, mysterieuze beelden van lege straten, een huiskamer, strakke gezichten, die de beknopte tekst ondersteunen en er een toevoeging aan bieden. Zijn palet bestaat uit vier kleurlagen: geel, zwart, blauw (cyaan) en rood (magenta); zijn illustraties (monotypes) bestaan uit streepjes, vegen en stipjes, die doen denken aan zogeheten spatwerk. Allegorisch verhaal over de liefde die onderhouden moet worden, want anders sterft zij. Een experim…Lire la suite

Op een dag was de liefde moe

Op een dag was de liefde moe en viel ze zomaar op straat neer. Ze gaat zelfs dood. Mensen die voorbijkomen proberen haar weer tot leven te wekken, maar slagen er niet in. Twee kinderen graven een kuil voor haar, brengen een deken, eten en drinken en een boek, omdat dood zijn lang kan duren. Wanneer het meisje haar een chocoladetaart brengt - voor als je zin hebt in zoetigheid -  staat de liefde weer op, schrokt de taart naar binnen en vertrekt naar huis.
Dat de liefde gevoed wordt met chocolade kan geen toeval zijn, maar waarom is dit een cruciaal element in het verhaal?
De tekst blijft eerder abstract, waar de prenten een concreter verhaal vertellen in beelden. De liefde wordt afgebeeld als een vrouw, moeder des huizes. Op een dag lijkt ze haar gezin moe en vertrekt ze naar buiten. Wanneer ze op het einde weer terugkomt, stapt ze de eetkamer in, alwaar manlief en twee kinderen bescheiden naar de grond kijken.
Dit boek is prachtig geïllustreerd en vormgegeven door be…Lire la suite