In een Zuid-Amerikaans staatje gijzelt een groep terroristen maandenlang een belangrijk internationaal gezelschap van industrie͏e͏̈len en politici, die bijeen zijn voor een concert van een wereldberoemde operazangeres.
Titre
Bel canto
Directeur
Paul Weitz
Antécédent bibliographique
Ann Patchett
Acteur
Julianne Moore Ken Watanabe
Langue
Anglais
Éditeur
Splendid film, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
100 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
4013549120418

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Psychologisch drama van Paul Weitz (Grandma; About a boy) met topactrice Julianne Moore (After the wedding; Goria Bell) en Ken Watanabe (Fukushima 50). Het verhaal is gebaseerd op het boek* van Ann Patchett, dat is gei͏̈nspireerd op een historische gebeurtenis: de maandenlange gijzeling van de Japanse ambassade in Lima, 1996-1997. De beroemde operazangeres Roxanne Coss reist naar een staatje in Zuid-Amerika om een privéconcert te geven op uitnodiging van de Japanse topindustrieel Hosokawa (Ken Watanabe). Tijdens het feest vallen guerrillastrijders onder leiding van commandant Benjamin (Tenoch Huerta) de villa binnen en gijzelen de aanwezigen, waaronder de Franse ambassadeur en zijn vrouw en Hosokawa’s vertaler. Terwijl de spanning stijgt en de onderhandelingen met de autoriteiten zich voortslepen leren de aanwezigen elkaar kennen en ontstaan bijzondere verhoudingen. De zangstem van Coss wordt vertolkt door Renée Fleming. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 47% ‘fr…Lire la suite

À propos de Paul Weitz

Paul Weitz, né le 19 novembre 1965 à New York, est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain.

Biographie

Il est le frère de Chris Weitz, qui est aussi réalisateur, et le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

Comme producteur

  • 2001 : American Pie 2
  • 2001 : Sexe et Dépendances (Off Centre) (série télévisée)
  • 2002 : Dylan's Run
  • 2003 : American Pie : Marions-les ! (American Wedding)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2004 : See This Movie
  • 2004 : En bonne compagnie (In Good Company)
  • 2006 : American Dreamz
  • 2006 : Bickford Shmeckler's Cool Ideas
  • 2013 : Admission de Paul Weitz (coproducteur)

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions