Een verbitterde oudere vrouw krijgt onverwacht bezoek van haar achttienjarige zwangere kleindochter die geld nodig heeft. Samen gaan ze op pad om geld los te krijgen bij oude vrienden en minnaars.
Titre
Grandma / written and dir. by Paul Weitz
Directeur
Paul Weitz
Compositeur
Joel p. West
Acteur
Lily Tomlin Julia Garner Marcia Gay Harden Judy Greer Laverne Cox Sam Elliott 1944-
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
75 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Duits, Italiaans, Turks
EAN
8712609647969

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse tragikomedie (2015) met Lily Tomlin als grofgebekte onaangepaste oma. Ze speelt Elle Reid, een oude radicaal feministische dichteres die net een nare scheiding achter de rug heeft. In een vlaag van ‘back to the bascis’ heeft ze haar creditcards verknipt. Juist dan komt haar kleindochter Sage (Julia Garner) vragen of ze 600 dollar voor een abortus kan lenen. De twee maken vervolgens een roadtrip langs oude vrienden van Elle waarbij een hoop oud zeer wordt losgewoeld. Tegelijkertijd wordt aan het principe van ‘baas in eigen buik’ niet getornd. ‘Everything in the movie revolves around the irreplaceable Tomlin, and rightly so. Her entire history as an actor, a comedian, a feminist and a pioneering voice for LGBT rights comes into play in this formfitting role’ vindt David Roony (Hollywood Reporter 26-1-’15).‘The basic idea of the adorable, cantankerous older person who turns out to be much cooler than the younger generation of smartphone-addicted conformists is maybe a bit pre…Lire la suite

À propos de Paul Weitz

Paul Weitz, né le 19 novembre 1965 à New York (États-Unis), est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain.

Biographie

Il est le frère de Chris Weitz, qui est aussi réalisateur, et le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

Comme producteur

  • 2001 : American Pie 2
  • 2001 : Sexe et Dépendances (Off Centre) (série télévisée)
  • 2002 : Dylan's Run
  • 2003 : American Pie : Marions-les ! (American Wedding)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2004 : See This Movie
  • 2004 : En bonne compagnie (In Good Company)
  • 2006 : American Dreamz
  • 2006 : Bickford Shmeckler's Cool Ideas
  • 2013 : Admission de Paul Weitz (coproducteur)

En lire plus sur Wikipedia