Een Keltische slaaf wordt naar Pompeii gestuurd om in de arena te vechten en daar wordt hij verliefd op de dochter van een rijke koopman. Maar dan komt de vulkaan Vesuvius tot uitbarsting.
Titre
Pompeii
Directeur
Paul W.S. Anderson
Compositeur
Clinton Shorter
Acteur
Kit Harington Emily Browning Kiefer Sutherland 1966-
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045241919

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Romantische avonturen- en spektakelfilm uit 2014 van Paul W.S. Anderson (Resident evil) met Kit Harington (Game of thrones), Emily Browning en Kiefer Sutherland. De Keltische Milo wordt als klein jongetje gevangen genomen tijdens de Romeinse verovering van Brittannia. Zeventien jaar later strijdt hij letterlijk om zijn leven als gladiator in de arena van Pompeii. Hij raakt verliefd op de onbereikbare Cassia, de dochter van een rijke koopman. Cassia heeft ook gevoelens voor Milo, maar zij zal moeten trouwen met de brute senator Corvus. Ondertussen blijft het niet stil rond de nabijgelegen vulkaan Vesuvius. In het heetst van de strijd in de arena, barst ook de Vesuvius los. Pompeii verandert in een grote vuurzee en de vraag is wie op tijd kan ontkomen. Kevin Toma (Volkskrant, 17-04-‘14) geeft 3 (van 5) sterren en vindt dat de gevechtsscènes prima in elkaar steken en de uitbarsting van de Vesuvius werkelijk overdonderend is. Eric le Duc (Telegraaf, 17-04-‘14) geeft ook 3 sterren: ‘(…) De…Lire la suite

À propos de Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson, né le 4 mars 1965 à Newcastle upon Tyne est un réalisateur, producteur et scénariste britannique.

Biographie

Il œuvre principalement dans la science-fiction et a participé à plusieurs adaptations de jeux vidéo.

Il fait ses débuts avec le violent Shopping avec Sean Pertwee, Jude Law et Sadie Frost en vedettes, qui interprètent des voleurs casseurs de vitrines. Le film est censuré en Angleterre et aux États-Unis, et est uniquement diffusé en vidéo.

Anderson écrit et réalise Mortal Kombat, adaptation du jeu culte, qui connaît un certain succès et fait connaître son réalisateur du grand public. Il refuse de diriger la suite, Mortal Kombat : Destruction finale, qui est un échec commercial et critique.

Paul W. S. Anderson enchaîne avec Soldier avec Kurt Russell, éc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions