Livre
Néerlandais

Het huis van Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Het huis van Fien en Milo

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Als Fien en Milo gaan verhuizen, moeten ze bedenken welke spulletjes in welke kamer thuishoren. Moet hun bedje in de keuken staan? En hoort die tuinslang in de woonkamer? Prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Verhuizen, Wonen
Titre
Het huis van Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044827255 (hardback)
Placing suggestion
Wonen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Konijn Fien en muis Milo gaan verhuizen, maar waar moeten hun spulletjes in het nieuwe huis komen? Vertrek na vertrek wordt het nieuwe huis bekeken, waarbij telkens blijkt dat één van de voorwerpen of meubelstukken op de dubbele bladzijde daar niet hoort. Peuters worden door middel van vragen in de tekst uitgenodigd actief mee te helpen om te bedenken wat in de juiste kamers hoort, door de afgebeelde spullen te benoemen en te rubriceren. Als ten slotte ook de tuin klaar is, eindigt het verhaal met waterpret waarbij Milo Fien natspuit. De rolverdeling, waarbij Fien de braverik is en Milo de ondeugende die leven in de brouwerij brengt, zorgt voor een speels geheel met veel identificatiemogelijkheden. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en met bladzijden van stevig glad papier. De illustraties in gemengde techniek zijn afgedrukt op een achtergrond in steeds andere heldere tinten. De figuurtjes zijn duidelijk zwartomlijnd. Deeltje uit de uitgebreide serie peuterboeken over Fien…Lire la suite

Het huis van Fien en Milo

Het zestiende deel in de reeks over konijntje Fien en Muis Milo biedt weinig nieuws onder de zon. Op de alom gekende manier vertelt de Nederlandse Pauline Oud de verhuisperikelen van dit olijke tweetal. Opnieuw steelt Milo de show met zijn deugnietenstreken en doet hij menig peuter gieren van het lachen. Alles in het nieuwe huis lijkt leuk en fijn te zijn waardoor slapen, eten, in bad gaan wordt teruggebracht tot één gezellige boel. De ervaring leert dat deze boekjes hun doel niet missen. Het voorlezen van de eenvoudige verhaaltjes, waarbij wordt gevraagd om de plaatjes aan te duiden en te kiezen, wordt meer dan gesmaakt. De eenvoudige tekenstijl in heldere kleuren sluit hier prima bij aan.Wereldwijd werd deze reeks inmiddels in elf verschillende landen verspreid, zelfs tot in China en Indonesië. Dat er nog genoeg inspiratie kan gevonden worden voor heel wat volgende titels staat buiten kijf.