Livre
Néerlandais

De winnaar staat alleen : roman

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (traducteur)
Een afgewezen Russische miljardair wreekt zich op zijn ex in de Franse badplaats Cannes, waar op dat moment het filmfestival wordt gehouden.
Titre
De winnaar staat alleen : roman
Auteur
Paulo Coelho
Traducteur
Piet Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Portugais
Titre original
O vencedor esta so
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2016 | Autres éditions
423 p.
ISBN
9789029510189 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In De winnaar staat alleen richt de Braziliaanse auteur Paulo Coelho zijn aandacht, en die van zijn lezers, op de holle glitter en de schone schijn van de jetset in de film- en modewereld. En omdat het Franse Cannes de hoofdstad bij uitstek is van dit mondaine gedoe, situeert hij daar zijn bizarre verhaal.

In Cannes komen n.a.v. het jaarlijkse filmfestival mensen samen ('elkaar ontmoeten' is een veel te dure uitdrukking) die het aan niets ontbreekt. Zekerheden, roem, overwinningen: dat hebben ze in hun leven allemaal bereikt. Zekerheden die hun passies hebben vervangen. Nu staan ze aan de top en rest hen enkel de angst voor verandering, bang als ze zijn voor de neergang die onvermijdelijk volgt. Zo ongeveer luidt de eindanalyse van een van de personages die zich waagt aan een ontsnappingsparcours. Vooraleer we daaraan toe zijn, wordt een smijdig verhaal opgehangen over het doen en laten van deze succesvolle klasse.

Het verhaal wordt opgehangen aan het obsessieve g…Lire la suite
De schatrijke 41-jarige Russische zakenman Igor Malev heeft alles in het leven, maar door zijn obsessie met roem en succes en de liefde voor zijn telefoonbedrijf is hij zijn vrouw Ewa kwijtgeraakt. Hij gaat een wereld verwoesten om haar terug te krijgen en doet dat door onschuldige mensen te vermoorden tijdens het filmfestival van Cannes. Daar is niet alleen de jetset van de film- en mode-industrie aanwezig, maar ook Ewa met haar nieuwe man. Op ingenieuze en telkens wisselende wijze doodt Igor in een etmaal vier mensen. Na elke moord stuurt hij Ewa een sms’je met als doel haar terug te krijgen. Dit lukt niet en Igor draait door. De oorzaak van het gewetenloze geweld ligt bij zijn Afghanistan-trauma. Deze roman is minder esoterisch dan we gewend zijn van de Braziliaanse auteur Paulo Coelho (1947). Het is meer een psychologische roman met thriller-elementen, met veel kritiek op het rijke glamourleven.

À propos de Paulo Coelho

CC BY 3.0 - Image by Paul Macleod

Paulo Coelho de Souza [ˈpawlu kuˈeʎu], né le 24 août 1947 à Rio de Janeiro, est un romancier, journaliste et un interprèt…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions