Livre
Néerlandais

Geluksveertje

Peggy Van Gurp (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis Lukkie vertelt aan muis Loes dat een veertje hem uit allerlei gevaarlijke situaties heeft gered. Muis Loes gelooft niet dat het veertje geluk brengt. Prentenboek met collage-achtige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Geluk
Titre
Geluksveertje
Auteur
Peggy Van Gurp
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789044812640 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Muis Lukkie heeft een veertje en denkt dat dat geluk brengt. Muis Loes gelooft dat niet. Lukkie vertelt dan over zijn avonturen waarbij het veertje ervoor heeft gezorgd, dat hij veilig bleef. Zo is hij net binnen als een vos langsloopt, bukt hij net om het veertje te pakken als een havik overvliegt en wordt hij weggeblazen als er een kat voorbijkomt. Als het veertje hen samen uit een angstige situatie redt en hij het veertje aan Loes geeft, denkt ze dat het veertje toch wel geluk geeft. Mooie aaneenschakeling van spannende situaties voor een muis. De wereld is vanuit het perspectief van de muizen getekend, waarbij de verhoudingen vertekend zijn en de roofdieren niet zo groot als in de werkelijkheid. Veelkleurige, bladvullende afbeeldingen van vloeipapiercollages met pastel. De voorleestekst vertelt het verhaal exact en loopt niet heel soepel. Bijna vierkant prentenboek met een blij kijkende muis met een veer in zijn pootjes op het omslag. Om voor te lezen en over te praten met kinder…Lire la suite

Geluksveertje

Lukkie de muis heeft een veertje. Het is zijn geluksveertje, want het heeft hem al verschillende keren geholpen om aan grote gevaren te ontsnappen. Lukkie vertelt zijn avonturen aan muisje Loes. Eens zorgde de wind ervoor dat het veertje in een holletje vloog net toen een vos voorbijkwam en Lukkie  zich in het holletje kon gaan verstoppen. Op een andere keer moest Lukkie zich bukken toen het veertje hem ontglipte en zo ontsnapte hij aan de havik die net wou toehappen. Ook wat op het eerste gezicht 'pech' lijkt, noemt Lukki 'geluk'. De muisjes zijn zo druk aan het praten dat ze niet zien dat er een kat nadert. Ook nu weer brengt het veertje redding!
Weinig opmerkelijke collageprenten, telkens over twee pagina's, en een nogal omvangrijke tekst vertellen het verhaal. Het optimistische muisje brengt een positief verhaal waar we iets kunnen van leren. Positief denken!!!  Of kleuters al de redeneringen over geluk en pech hebben kunnen volgen, is echter nog maar de vraag.