Livre
Anglais

The beginning of spring

De vrouw van een drukker in Moskou loopt in het begin van de 20e eeuw weg met hun drie kinderen, die de dag daarop alweer terugkomen. Zijzelf reist alleen verder naar Engeland.
Titre
The beginning of spring
Auteur
Penelope Fitzgerald
Langue
Anglais
Éditeur
London: Collins, 1989 | Autres éditions
187 p.
ISBN
0-00-654370-7
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met deze roman was Penelope Fitzgerald een van de zes eindkandidaten voor de Booker Prize 1988. Het verhaal speelt zich af in Moskou, maart 1913. Frank Reid heeft er een drukkerijtje. Zijn vrouw loopt op een dag weg met de drie kinderen. De kinderen komen de volgende dag terug, zijn vrouw reist alleen door naar Engeland. Wat is er gebeurd? Deze vraag wordt in de roman op heel indirecte en ingehouden wijze beantwoord. Op wat de mensen denken en voelen wordt nauwelijks ingegaan; we moeten het van hun handelingen hebben. Veel directer en uitgebreider wordt de lezer op de hoogte gesteld van hoe het leven in Moskou toen was. Deze elementen heeft Fitzgerald op heel knappe en eigen wijze tot een boeiende roman verwerkt. Geen opzienbarende roman, maar wel van grote klasse. Deze oud-winnares van de Booker Prize bewijst ermee nog steeds een waardige kandidaat te zijn. Paperback met kleine letter, goede marges en ruime interlinie.

À propos de Penelope Fitzgerald

Penelope Fitzgerald est une écrivaine britannique née à Lincoln le 17 décembre 1916 et morte à Londres le 28 avril 2000 .

Biographie

Elle obtient le prix Booker en 1979 pour Offshore (À la dérive) et le Prix Rose Mary Crawshay pour Charlotte Mew and her Friends. Elle a étudié au Somerville College (Oxford).

Œuvres traduites en français

  • À la dérive [«  Offshore »], trad. de Colette-Marie Huet, Paris, Éditions Stock, 1982, 203 p. ( (ISBN 2-234-01440-9))
  • La Porte des anges [« The Gate of Angels »], trad. d’A…En lire plus sur Wikipedia