Livre
Anglais

The means of escape

Bundel met acht verhalen over de absurditeit in het menselijk gedrag.
Titre
The means of escape
Auteur
Penelope Fitzgerald
Langue
Anglais
Éditeur
London: Flamingo, 2000 | Autres éditions
116 p.
ISBN
0-00-710030-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel met acht verhalen van de in april 2000 overleden auteur. Korte stukken proza, subtiel, humoristisch en met groot observatievermogen geschreven rond één thema: de absurditeit in het menselijk gedrag. Het titelverhaal speelt in Australië rond 1890, waar een gevangene ontsnapt met de hulp van een domineesdochter en passant hun huishoudster meeneemt. In het zevende verhaal wordt de draak gestoken met de openstelling van grote landhuizen in Engeland, verder over Engelse schilders op vakantie in Bretagne, een Mahler-dirigent die als een kluizenaar in Schotland woont en een boer op een afgelegen plaats in Australië, die postduiven gebruikt om de huisarts te roepen. Dit is een juweeltje van stijl en inhoud!

À propos de Penelope Fitzgerald

Penelope Fitzgerald est une écrivaine britannique née à Lincoln le 17 décembre 1916 et morte à Londres le 28 avril 2000 .

Biographie

Elle obtient le prix Booker en 1979 pour Offshore (À la dérive) et le Prix Rose Mary Crawshay pour Charlotte Mew and her Friends. Elle a étudié au Somerville College (Oxford).

Œuvres traduites en français

  • À la dérive [«  Offshore »], trad. de Colette-Marie Huet, Paris, Éditions Stock, 1982, 203 p. ( (ISBN 2-234-01440-9))
  • La Porte des anges [« The Gate of Angels »], trad. d’Alain Le Pichon, Par…En lire plus sur Wikipedia