Livre
Néerlandais

Obama : een intiem portret

Pete Souza (auteur), Barack Obama (auteur de l'introduction)
Fotoboek over het presidentschap van de Amerikaanse president Obama.
Titre
Obama : een intiem portret
Auteur
Pete Souza
Auteur de l'introduction
Barack Obama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Obama : an intimate portrait
Éditeur
Houten: Spectrum, 2017
349 p.
ISBN
9789000358281 (hardback)
Placing suggestion
Verenigde Staten 947.7 (SISO) Landen (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens het presidentschap van Barack Obama was Pete Souza acht jaar lang ‘hoffotograaf’ in het Witte Huis. Dagelijks schoot hij honderden plaatjes. In dit lijvige boek staat een selectie van ruim driehonderd foto's afgedrukt. Samen geven die een goede indruk van de werkdagen, de staats- en werkbezoeken, de ontvangsten op het Witte Huis en de vrijetijdsbesteding van Obama. Souza kreeg toegang tot vele werkbesprekingen, zodat men goed kan zien hoe informeel en tegelijk aandachtig de houding van de president was in contacten met zijn medewerkers. Sommige foto’s (onder andere met zijn staf tijdens de uitschakeling van Al-Qaida-leider Bin Laden in 2011) zijn al lang iconisch. Vaak betrapte Souza de president als die dolde met kinderen van medewerkers of bezoekers. Obama was heel benaderbaar en uiterst empathisch; soms openlijk emotioneel zoals bij de uitvaart van terreurslachtoffers. De last van het presidentschap is af te lezen aan zijn gezicht: eerst jong, later getekend. Het boek eindi…Lire la suite

À propos de Pete Souza

Pete Souza, né le 31 décembre 1954 à Dartmouth (Massachusetts), est un photojournaliste américain. Il est photographe en chef de la Maison-Blanche durant les mandats de Ronald Reagan et Barack Obama.

Biographie

Ses grands-parents ont quitté les Açores pour s'installer aux États-Unis. Pete Souza a passé son enfance dans le Massachusetts.

Il est diplômé d'un bachelor of science en communication publique de l'université de Boston et d'un master en journalisme et communication de masse de l'université d'État du Kansas.

Il commence comme photographe de presse au Kansas dans les années 1970 pour le Chanute Tribune et le Hutchinson News .

Il est photographe officiel de la Maison-Blanche pour le président Ronald Reagan de En lire plus sur Wikipedia