In acht verschillende segmenten die acht verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden
Titre
Vantage point
Directeur
Pete Travis
Acteur
Dennis Quaid 1954- Matthew Fox 1966- Forest Whitaker Sigourney Weaver William Hurt
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2008 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
86 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch, Hongaars e.a. Ondertiteling: Nederlands, Engels, Hongaars e.a.
EAN
8712609597073

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse thriller uit 2008 van Pete Travis, met Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Sigourney Weaver en William Hurt. Acht onbekenden met acht verschillende gezichtspunten proberen de waarheid te vinden achter de aanslag op de Amerikaanse president in Salamanca in Spanje. In de menigte bevindt zich een Amerikaanse toerist die denkt filmbeelden te hebben gemaakt van de sluipschutter. Wanneer alle verhalen langzaam als een puzzel ineen vallen, komt de schokkende waarheid boven tafel. Jann Ruyters (Trouw (10-4-'08): 'Er zijn wat aardigheidjes: de visuele verwijzingen naar de aanslag in Dallas in 1963, de geliefden die vanuit ander oogpunt vijanden blijken - maar de nieuwe puzzelstukjes bevatten teveel verrassingen om van Vantage Point een zuigende thriller te maken.' Jochem Geerding (Metro 10-4-'08) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Ondanks de opmerkelijke vertelvorm is Vantage Point een conventionele thriller met een weinig verrassende plot geworden. Natuurlijk herbergt de film bij…Lire la suite

À propos de Pete Travis

Pete Travis, né dans la Cité de Salford en Angleterre, est un réalisateur de cinéma et de télévision britannique.

Filmographie

Films

  • 2008 : Angles d'attaque (Vantage Point)
  • 2009 : Endgame
  • 2012 : Dredd

Scénariste

  • 2015 : Gunman (The Gunman) de Pierre Morel

Court-métrage

  • 1998 : Bill's New Frock

Télévision

Séries télévisées

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque