Livre
Néerlandais
Stappenplan voor ontwerp, vormgeving, PR en onderhoud.
Titre
Klantgerichte websites
Auteur
Peter Beekman Arjan Burger Klaas Jan Huizing Wencke Taatgen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2008
112 p. : ill.
ISBN
9789022959008 (paperback)
Placing suggestion
528.52 (SISO) Internet ; Webdesign (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 13 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het net is volop in ontwikkeling en dagelijks komen er meer sites en gebruikers bij. Wie als onderneming, overheid of eender welke organisatie niet op het web aanwezig is, hypothekeert de kansen voor de toekomst. Websites maken is ook makkelijker geworden dan ooit: dankzij allerlei handige contentmanagementsystemen hoef je amper nog over technische kennis te beschikken en kan de communicatiespecialist eindelijk zelf een site schrijven, beheren en onderhouden. Ook de gebruikers zijn echter veranderd: alles moet nog steeds snel gaan, makkelijk te vinden zijn en aanspreken, maar er is ook een duidelijke verschuiving van push- naar pulltechnologie.

Gebruikers gaan niet per se op jouw site terechtkomen om het laatste nieuws te lezen, maar halen die informatie via RSS-feeds of andere web 2.0-technologieën, die de informatie die jij op je site aanbiedt op allerlei manieren naar andere websites en online toepassingen stuurt. Jongeren, de Facebookgeneratie zeg maar, zijn volledig mee m…Lire la suite
Bij het maken van een website moet vooraf worden nagedacht over doelgroep, opzet, vormgeving, inhoud en onderhoud. Dit boek bespreekt die aspecten in de vorm van een stappenplan en geeft daarbij praktijkvoorbeelden. Het aantal afbeeldingen van websites is gering en in zwart-wit en dat is jammer, want er zijn voldoende websites te vinden die als illustratie hadden kunnen dienen. Het boek is bedoeld voor mensen die zelf een website willen ontwikkelen of voor mensen die een website laten maken en willen weten waarop ze het resultaat moeten beoordelen. De communicatieve aspecten die belangrijk zijn voorafgaand aan het maken van een website, vormen het onderwerp van dit boek, niet de techniek van het maken van een website. Het gaat niet over computerprogramma's of html. Er wordt onvermijdelijk een aantal open deuren ingetrapt, maar er zullen voor iedereen ook een aantal zinvolle aanbevelingen te vinden zijn. Geen trefwoordenregister.