Bande dessinée
Néerlandais
Titre
De lange weg naar huis
Scénariste
Peter David
Dessinateur
Jae Lee Richard Isanove
Antécédent bibliographique
Stephen King 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark tower graphic novel collections 2
Éditeur
Amsterdam: L, 2009
[136] p. : ill.
ISBN
9789024527892 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het aanbod van vertaalde graphic novels bij de uitgever Mynx ligt wat stil, maar Uitgeverij L zet zijn project verder met dit tweede deel van De donkere toren. Het formaat blijft, maar in plaats van zeven hoofdstukken krijgen we er nu slechts vijf, waardoor deze pocket wat dunner uitvalt. Na de moord op Susan Delgado gaat scherpschutter Roland Deschain samen met zijn twee vrienden het lijk van zijn geliefde ophalen. In een opwelling schiet Roland op de magische bol 'Maerlyns Grapefruit' en wordt zijn bewustzijn in de bol gezogen. Van dan af moeten Bert en Alain het lichaam van hun ka-tet leider meezeulen tijdens hun vlucht voor de laatste overlevende doodskistjager Clay Reynolds en de burgerwacht van Hambry. Het onderbewustzijn van Roland ontmoet in de Einde-Wereld zijn aartsvijand Marten Broadcloak en deze gidst hem naar de Scharlaken Koning zelf. Wanneer zowel Bert en Alain het onderspit moeten delven voor gemuteerde wolven, en Roland vermoord dreigt te worden door de onderko…Lire la suite
'De donkere toren' is een populaire fantasyreeks van Stephen King, die sinds enige tijd wordt uitgebreid met een reeks strips die gaan over de jeugd van Roland Deschain, een eenzame jongen die uitgroeit tot de harde, grimmige Scherpschutter, een van de belangrijkste personages uit de romanreeks. 'De lange weg' naar huis is hiervan het tweede deel, na 'De jonge jaren van de scherpschutter' (2008). Roland is in een droomwereld terechtgekomen na de dood van zijn vriendin Susan Delgado en is zich nauwelijks bewust van de moeizame reis waarop zijn vrienden hem voortslepen. Beelden van de reis worden afgewisseld met Rolands nachtmerries. Het verhaal is nieuw, dus geen bewerking van een roman. Het wordt helder verteld en aan de tekeningen van Jae Lee en de inkleuring is veel zorg besteed. Vanaf ca. 16 jaar.

À propos de Peter David

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Peter Allen David, né le 23 septembre 1956 à Fort Meade dans l’État du Maryland, est un écrivain américain prolifique, connu pour ses scénarios de comics et ses novélisations de Star Trek.

Biographie

Il est né le 23 septembre 1956 à Fort Meade dans l’État du Maryland dans une famille juive, fait dont il se sert dans le billet d’humeur qu’il écrit pour le Comic Buyer’s Guide, sorte de magazine sur les sorties de comics.

Comics

Il commença sa carrière en écrivant La Mort de Jean DeWolff pour la série The Spectacular Spider-Man de l’éditeur Marvel Comics. Il racontait la mort d’un personnage important et la réaction du héros, Peter Parker.

Marvel lui confia pendant quelq…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions