Livre
Néerlandais

Aardbeving

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van een breuk in de aardbodem van Japan waar regelmatig een aardbeving plaatsvindt, vanaf ca. 3000 voor Chr. tot heden. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Aardbevingen
Titre
Aardbeving
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Earthquake
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2005
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1534-2
Placing suggestion
567.2 (SISO) De aarde (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel uit de serie 'Reis door de tijd'. Op indringende wijze wordt een overzicht gegeven van de gebeurtenissen voor, tijdens en vooral na een aardbeving. Uitgangspunt is een bepaalde breuk in de aardbodem in Japan die enkele eeuwen in de geschiedenis wordt gevolgd. Door middel van twaalf grote gekleurde platen reizen de lezers door de tijd, van 3000 jaar geleden tot nu. Door de tabs en jaartallen aan de rechterkant van de bladzijden is alles snel terug te vinden; op deze tabs staan aan de linkerzijde korte toelichtingen. De (potlood- en verf)illustraties in kleur zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Het accent ligt op de invulling van het begrip aardbeving, met name hoe de mens daarin functioneert en handelt. Door de tijdsfasering ontstaat een expliciet beeld mede door de fijnzinnige synthese van woord en beeld. De illustraties over een dubbele pagina zijn een lust voor het oog. Inleven in de geschetste situaties en het begrijpen ervan wordt op deze wijze voor basisschoolkinderen ee…Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions