Livre
Néerlandais

De eerste mens

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met hulp van gekleurde dwarsdoorsnedetekeningen wordt de ontwikkeling van de mens getoond vanaf de ijstijd tot nu. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De eerste mens
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The first humans
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2004
30 p. : ill.
ISBN
9789030315339
Placing suggestion
921 (SISO) Oertijd (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor jonge historici biedt de reeks 'Reis door de tijd' vooral boeiend beeldmateriaal. De tekst is beperkt tot enkele korte blokjes, waarin de afbeelding gesitueerd en beschreven wordt. De werkwijze is in de drie delen dezelfde. Telkens wordt vertrokken van éénzelfde plaats in een ver verleden. Op elke nieuwe dubbele pagina kan de lezer volgen wat er op die plaats gebeurde doorheen de geschiedenis. Op de verticale strookjes, rechts op elke bladzijde, wordt de afbeelding in de tijd gesitueerd. De verwijzing naar die periodes vind je ook terug in de inhoudsopgave vooraan in elk boek. Elk boek bevat een beperkte woordenlijst.

De geschiedenis van De eerste mens vertrekt 900.000 jaar geleden. De aarde is in de greep van de ijstijd. In de grot huist een holebeer. Op de tweede bladzijde maken mensen zich 100.000 jaar later klaar om de nacht in de grot door te brengen. Ook 300.000 jaar later gebruiken de prehistorische mensen nog steeds de grot als onderkomen. Daarna verschijnen…Lire la suite
In dit deel uit een vrij nieuwe serie kunnen kinderen twaalf gedetailleerde en met humor getekende platen over de evolutie van de mens bekijken. Aan de rechterkant van de bladzijden zijn tabs uitgespaard die de jaartallen weergeven waar de platen over gaan. Het begint 900.000 jaar geleden in de ijstijd en eindigt in het heden. Er wordt een realistisch beeld gegeven van de archeologie en hedendaagse museuminrichting. Het leuke van dit boek is dat van de diverse tijdperken steeds een situatieschets wordt gemaakt op exact dezelfde plaats, zodat je goed kunt zien wat er allemaal verandert. Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen waarin termen als fossiel, homo sapiens en Neanderthaler worden toegelicht. De historische feiten zijn correct weergegeven en samen met de duidelijke illustraties is de educatieve waarde van dit boek hoog. Daarnaast is het ook voor jongere kinderen aantrekkelijk door de zoekopdracht "waar zie je het vleermuizenpaartje?". Ook door dit boek door te kijken…Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions