Livre
Néerlandais

De piramide

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Beschrijving in woord en beeld van twaalf periodes uit de geschiedenis van Egypte met veel aandacht voor de bouw en het verval van de piramides. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De piramide
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pyramids
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2003 | Autres éditions
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1528-8
Placing suggestion
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met dit mooie platenboek over de bouw (en functie) van piramides in Egypte kan men een reis door de tijd maken. Het kleurrijke, stevige boek laat in 30 bladzijden 12 verschillende periodes uit de Egyptische geschiedenis zien van 2700 v.Chr. tot heden. Aan de rechterkant van de pagina's zijn tabjes met tekeningen aangebracht die precies aangeven over welke periode de bladzijden gaan. Dit is meteen de meerwaarde van dit boek: het is overzichtelijk en historisch verantwoord. De verklarende woordenlijst achterin sluit daarop aan, hoewel sommige termen toch te moeilijk blijken om in simpele bewoordingen uit te leggen aan kinderen. De illustraties in kleur zijn erg realistisch en spreken tot de verbeelding. Enkele tekeningen van P. Dennis komen ook in andere boeken over piramides voor. Inhoudelijk wijkt de informatie niet af van die in andere piramideboeken; de nadruk ligt op de bouw en het verval van de piramides. Daardoor is de uitleg over de dodencultus en Egyptische cultuur summier. Aa…Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions