Livre
Néerlandais

De stad

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met hulp van gekleurde dwarsdoorsnedetekeningen wordt getoond hoe een dorp uit de oudheid in de loop van de eeuwen verandert in een moderne stad. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De stad
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The story of a city
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2004
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1532-6
Placing suggestion
303.83 (SISO) Wonen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor jonge historici biedt de reeks 'Reis door de tijd' vooral boeiend beeldmateriaal. De tekst is beperkt tot enkele korte blokjes, waarin de afbeelding gesitueerd en beschreven wordt. De werkwijze is in de drie delen dezelfde. Telkens wordt vertrokken van éénzelfde plaats in een ver verleden. Op elke nieuwe dubbele pagina kan de lezer volgen wat er op die plaats gebeurde doorheen de geschiedenis. Op de verticale strookjes, rechts op elke bladzijde, wordt de afbeelding in de tijd gesitueerd. De verwijzing naar die periodes vind je ook terug in de inhoudsopgave vooraan in elk boek. Elk boek bevat een beperkte woordenlijst.

De geschiedenis van De eerste mens vertrekt 900.000 jaar geleden. De aarde is in de greep van de ijstijd. In de grot huist een holebeer. Op de tweede bladzijde maken mensen zich 100.000 jaar later klaar om de nacht in de grot door te brengen. Ook 300.000 jaar later gebruiken de prehistorische mensen nog steeds de grot als onderkomen. Daarna verschijnen…Lire la suite
Prentvertelling waarin de geschiedenis en ontwikkeling van een Noord-Europese stad, ingedeeld naar tijdperken, worden getoond. Ieder tijdsdeel is gemarkeerd door een tab met een tekening en tijdsaanduiding (bijv. rond 1650). De geschiedenis van een boerennederzetting gelegen aan een rivier van 3000 jaar geleden via de Romeinen, barbaren, middeleeuwers naar 1650 wanneer een brand in een bakkerij zich ontwikkelt tot een vuurzee en de stad in de as legt en de wederopbouw daarna, de industriële ontwikkelingen, een bombardement in 1940 en de situatie nu. Herkenbaar zijn een paar vaste punten (brug, kasteel, stadswal) die weinig veranderen; ook een bakker is een vast punt op iedere tekening. De gekleurde illustraties laten veel zien en er is veel op te ontdekken. Deze uitgave is vergelijkbaar met "Zomaar een stad door de eeuwen heen" van Philip Steele over de ontwikkeling van een Zuid-Europese stad en met "Een stad in plakjes" van Peter Kent. De dwarsdoorsnedetekeningen in dit boek geven …Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions