Livre
Néerlandais

Het kasteel

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van allerlei kastelen en burchten vanaf ca. 600 voor Chr. via de middeleeuwen tot de rui͏̈nes van de oude kastelen in onze tijd. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Kastelen
Titre
Het kasteel
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Castle
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Artis, [2012?] | Autres éditions
30 p. : ill.
ISBN
9789056573089 (hardback)
Placing suggestion
718.2 (SISO) Gebouwen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel uit de serie 'Reis door de tijd' over de bouw en functie van kastelen. Door middel van twaalf grote gekleurde platen reizen de lezers door de tijd, van 600 jaar voor Christus tot nu. Door de tabs en jaartallen aan de rechterkant van de bladzijden is alles snel terug te vinden. Op deze tabs staan op de achterkant zoekopdrachten en opmerkingen die kinderen gerichter laten kijken. De potlood- en verfillustraties in kleur zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Ze laten zien hoe een eenvoudige boerennederzetting in de loop der eeuwen kon uitgroeien tot een middeleeuwse vesting, kleine stad, burcht en lustslot. Ook aan het leven binnen de kasteelmuren wordt ruim aandacht geschonken. De teksten zijn bondig en zeer informatief; er is een verklarende woordenlijst. Humoristisch is het boek door de mensfiguren die op de platen allerlei grappige acties ondernemen. Mooi, stevig en informatief kijk- en zoekboek, dat ook als prenten- of platenboek voor jongere kinderen te gebruiken is. Vanaf …Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions