Livre
Néerlandais

Pompei

Peter Dennis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met hulp van gekleurde dwarsdoorsnedetekeningen wordt getoond hoe de Romeinse stad in 79 door een aslawine en lavastromen werd verwoest en wat er nu in Pompeji van het verleden te zien is. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Pompeji
Titre
Pompei
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Volcano
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2004
30 p. : ill.
ISBN
9789030315315
Placing suggestion
923.4 (SISO) Grieks-Romeinse tijd (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor jonge historici biedt de reeks 'Reis door de tijd' vooral boeiend beeldmateriaal. De tekst is beperkt tot enkele korte blokjes, waarin de afbeelding gesitueerd en beschreven wordt. De werkwijze is in de drie delen dezelfde. Telkens wordt vertrokken van éénzelfde plaats in een ver verleden. Op elke nieuwe dubbele pagina kan de lezer volgen wat er op die plaats gebeurde doorheen de geschiedenis. Op de verticale strookjes, rechts op elke bladzijde, wordt de afbeelding in de tijd gesitueerd. De verwijzing naar die periodes vind je ook terug in de inhoudsopgave vooraan in elk boek. Elk boek bevat een beperkte woordenlijst.

De geschiedenis van De eerste mens vertrekt 900.000 jaar geleden. De aarde is in de greep van de ijstijd. In de grot huist een holebeer. Op de tweede bladzijde maken mensen zich 100.000 jaar later klaar om de nacht in de grot door te brengen. Ook 300.000 jaar later gebruiken de prehistorische mensen nog steeds de grot als onderkomen. Daarna verschijnen…Lire la suite
Aan de voet van de Vesuvius ligt het tempelplein van Pompei rustig in het zonnetje. Op 24 augustus van het jaar 79 trilt de aarde, klinkt er een harde knal en na een verschrikkelijke explosie stroomt een brandende aslawine de stad binnen en verwoest alles. Via grote, gedetailleerde, realistische prenten wordt dit drama in beeld gebracht. Duidelijke teksten en verklarende woorden in de tekening en extra informatie aan beide zijden van de prent maken het verhaal in woord en beeld compleet. Doordat je als lezer steeds op dezelfde plek op het tempelplein bent en het verhaal steeds vanuit hetzelfde perspectief beleeft, neemt het je helemaal mee, wat de allesvernietigende vulkaanuitbarsting nog gruwelijker maakt. De laatste prenten vertellen over de huidige tijd - nog steeds op dezelfde plek - en gaan over archeologische opgravingen, vondsten en wat je er als toerist kunt zien en doen! Strookjes aan de bladzijde, als stukjes van een tijdbalk, maken het gemakkelijk om een periode uit de gesc…Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database

Suggestions