Livre
Néerlandais
Als een cowboy terugkomt van de jacht, is zijn plek ingenomen door een vreemdeling. Het is even wennen maar Koko blijkt reuze mee te vallen. Als Koko op zijn beurt even weggaat, zit Rosa op zijn plaats. Maar ach, er is plek zat in het Wilde Westen! Prentenboek met sfeervolle kleurpotloodtekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Farwest
Auteur
Peter Elliott
Dessinateur
Kitty Crowther
Traducteur
Siska Goeminne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Farwest
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789462913936 (hardback)
Placing suggestion
Landen - Volken (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboek waarin de ik-figuur samen met zijn hond op jacht gaat. Als hij terugkeert van zijn eerste niet bepaald succesvolle jachtuitstapje ziet hij dat zijn huisgenoten Jeff en Jim iemand in huis hebben opgenomen. Na enige achterdocht blijkt de vreemdeling, een geel mannetje met hoed en laarzen, aardiger te zijn dan in eerste instantie gedacht. Daarna wordt de inmiddels geaccepteerde vreemdeling op zijn beurt weer opgevolgd en zo groeit de gemeenschap tot een bonte en gemêleerde samenleving. Het spreekwoord ‘Opgestaan, plaats vergaan’ ligt ten grondslag aan dit stapelverhaal dat gesitueerd is in het Wilde Westen, met stoere mannen in cowboypakken, kampvuur, bizons en een ruig, berglandschap. De tekst, kort en bondig, staat boven de illustratie en heeft eindrijm. De laatste pagina kan worden uitgeklapt zodat er een extra grote illustratie ontstaat waarop alle toegestroomden een plekje hebben. Het diverse keren bekroonde illustratiewerk van Kitty Crowther kenmerkt zich door opvallend…Lire la suite

À propos de Peter Elliott

Peter Elliott (né le 9 octobre 1962 à Rawmarsh en Angleterre) est un athlète britannique, évoluant sur les distances du 800 mètres et du 1 500 mètres.

Biographie

Palmarès

Records

Liens externes

  • Ressources relatives au sport :
    • World Athletics
    • (de) Munzinger Sport
    • (en) Olympedia
    • (en + fi) Tilastopaja

Suggestions