In 1962 komt een blanke uitsmijter in dienst als chauffeur en lijfwacht van de zwarte pianist Don Shirley. Tijdens een tournee door de zuidelijke staten van de VS krijgen ze te maken met racisme en hun onderlinge tegenstellingen.
Titre
Green book / directed by Peter Farrelly ; written by Peter Farrelly [e.a.]
Directeur
Peter Farrelly
Acteur
Viggo Mortensen Mahershala Ali
Compositeur
Kris Bowers
Langue
Anglais
Éditeur
E One, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 124 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8713045249915
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drama van Peter Farrelly (Hall Pass; Dumb and Dumber) met Viggo Mortensen en Mahershala Ali. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De zwarte concertpianist Don Shirley (Ali) maakt in 1962 een tournee door de zuidelijke staten van de VS. Als chauffeur en bodyguard neemt hij de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Frank Vallelonga, bijgenaamd ‘Tony Lip’ aan. De twee mannen worden geconfronteerd met hun eigen verschillen en vooroordelen, maar vooral met racisme en geweld. De recensenten geven 3-5 sterren. Rick de Gier (vpro.nl) concludeert: ‘Het is jammer dat de critici vooral benadrukken wat Green Book níet is: een rauw-realistisch portret van racisme in de jaren zestig, een parabel over hedendaags racisme, een evenwichtige biopic over Don Shirley. Waarom zou dit verhaal geen bestaansrecht hebben in de vorm van een goedgemaakte feelgoodfilm, een ode van een zoon aan zijn vader en diens bijzondere vriend? Green Book heeft twee sublieme hoofdrolspelers, een inspirerende moraal, en …Lire la suite

À propos de Peter Farrelly

Peter Farrelly, né le 17 décembre 1956 à Phoenixville (Pennsylvanie), est un réalisateur, scénariste, producteur et romancier américain. Son frère Bobby est également réalisateur et scénariste.

Biographie

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Réalisateur

  • 1994 : Dumb and Dumber (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 1996 : Kingpin (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 1998 : Mary à tout prix (There's Something About Mary) (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 2000 : Fous d'I…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions