DVD
Anglais

The Borrowers

Peter Hewitt (directeur), Mary Norton (antécédent bibliographique)
Onder de vloer van het huis van de familie Lender wonen de 'bruikleners'. Wanneer de Lenders uit hun huis gezet worden komen deze 'bruikleners' in actie
Titre
The Borrowers
Directeur
Peter Hewitt
Antécédent bibliographique
Mary Norton
Langue
Anglais
Titre parallèle
Jacht op de kleintjes
Éditeur
Polygram Video, 1998
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1997
Durée
ca. 85 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden Taalkeuze: Nederlands, Engels en Duits Gebaseerd op de verhalen van Mary Norton
EAN
0044005512625

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een familiefilm uit 1997 van regisseur Peter Hewitt, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenserie van de Engelse schrijfster Mary Norton. Onder de vloer en achter de muren van het huis van de familie Lender wonen de 'bruikleners', vingergrote mensjes die zich in leven houden met wat ze stiekem 'lenen' van de grote mensen. Wanneer een boosaardige advocaat de Lenders uit hun huis zet komen de bruikleners in actie. In de hoofdrollen zien we John Goodman, Jim Broadbent en Ruby Wax. Gerdin Linthorst (Volkskrant 9-7-'98) schrijft: '(...) Decors, kostuums en rekwisieten zijn tot in de puntjes verzorgd. Het resultaat is een onderhoudende en sfeervolle film voor zowel kinderen als hun ouders.'

À propos de Peter Hewitt

Peter Hewitt est un réalisateur anglais né le 9 octobre 1962 à Brighton dans le Sussex de l'Est.

Biographie

Son film The Candy Show (1989) a été récompensé par la British Academy of Film and Television Arts dans la catégorie Meilleur court-métrage.

Filmographie

  • 1991 : Les Aventures de Bill et Ted
  • 1995 : Tom et Huck
  • 1996 : Le Petit Monde des Borrowers
  • 1999 : Whatever Happened to Harold Smith?
  • 2001 : Le Royaume des voleurs (téléfilm)
  • 2002 : Plein Gaz
  • 2004 : Garfield
  • 2006 : Zoom : L'Académie des super-héros
  • 2009 : The Maiden Heist
  • 2012 : Home Alone: The Holiday Heist (téléfilm)
  • 2014 : Mostly Ghostly: Have You Met My Ghoulfrie…En lire plus sur Wikipedia