Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De vrouw en de aap : roman

Peter Høeg (auteur)

De vrouw en de aap : roman

Als er een liefdesrelatie opbloeit tussen een vrouw en een aap, dringt zich de vraag op waar de mens ophoudt en het dier begint.
Titre
De vrouw en de aap : roman
Auteur
Peter Høeg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Kvinden og aben
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2007 | Autres éditions
243 p.
ISBN
9789029080033

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Erasmus is een aap die na een bootongeluk op de Theems terecht komt bij het echtpaar Burden. Madelene, een alcohol-verslaafde vrouw, is getrouwd met Adam Burden, een bekende zoöloog. Adam beschouwt Erasmus als een onderzoeksobject. Het is de bedoeling dat Erasmus uiteindelijk in de dierentuin zal belanden. Madelene trekt zich echter het lot van Erasmus aan. Dan ontwikkelt zich een liefdesgeschiedenis tussen vrouw en aap. Madelene stopt met drinken en samen met Erasmus vlucht ze naar een paradijselijke tuin buiten de stad. Daar leven ze als Adam en Eva, totdat Erasmus weg wil. Hij is namelijk in Engeland gekomen met een missie. Hij verkleedt zich als mens, samen met een groep soortgenoten. Zij begeven zich naar de officiële opening van de nieuwe dierentuin en confronteren zo het publiek met de onduidelijke grens tussen mens en dier. Waar houdt de mens op en begint het dier? Dat vraagt de aap aan de mensen. In vorige verhalen van de Deense schrijver (bekend werd vooral 'Smilla's gevoel …Lire la suite

À propos de Peter Høeg

Peter Høeg, né le 17 mai 1957 à Copenhague, est un écrivain danois qui a connu la célébrité avec son roman Smilla et l'Amour de la neige (1992), qui lui vaut le prix Clé de verre et qui est adapté au cinéma sous le titre Smilla par Bille August en 1997.

Biographie

Il fait des études supérieures à l'Université de Copenhague où il obtient une maîtrise universitaire ès lettres en 1984. Après une période incertaine durant laquelle il est, entre autres, globe-trotter, marin, professeur de sport et danseur, il publie en 1988 son premier roman : L'Histoire des rêves danois (Forestilling om det tyvende århundrede).

La grande diversité de ses activités imprègne ses romans et nouvelles, dont l'accès souvent difficile bénéficie toutefois d'une parfaite maîtrise des genres, d'une érudition très technique et d'une…En lire plus sur Wikipedia