Livre
Néerlandais

Dodemansrit

Peter James (auteur), Lia Belt (traducteur)
Na een auto-ongeluk neemt de familie van het slachtoffer wraak op alle betrokkenen.
Titre
Dodemansrit
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead man's grip
Édition
2
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2013 | Autres éditions
383 p.
ISBN
9789026134777 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Brighton and Hove, de thuisstek van Peter James, kent een hoge criminaliteitsgraad. We kunnen ons dus de vraag stellen waarom James in Dodemansrit, zijn zevende thriller rond inspecteur Roy Grace, een plot opbouwt met een huurmoordenaar van de Amerikaanse maffia. De beminnelijke en bekwame politieman Grace is sinds zijn debuut in 2005 opgeklommen tot hoofd van de afdeling Zware Criminaliteit in Sussex, maar is nog steeds actief in het werkveld zelf. Op het einde is hij samen met zijn maatje en ondergeschikte Branson de redder die zijn hoogtevrees overwint en tegen een elektriciteitscentrale opklimt, zijn claustrofobie overwint en in een diepe tunnel afdaalt en als waardeloze zwemmer in het ijskoude water duikt. Voor het zover kwam heeft hij de jacht op de Amerikaanse moordenaar en de zoektocht naar een ontvoerde jongen gecoördineerd. Een vriendin wier zwangerschap niet zo vlot verloopt, zorgt dan weer voor kopzorgen aan het thuisfront zodat zijn dagen en nachten behoorlijk gevu…Lire la suite
Tijdens een ongeval in Brighton waarbij drie auto's betrokken zijn, komt de student Tony Revere om het leven. Zijn moeder, de dochter van een Amerikaanse maffiabaas, is ziedend en zweert wraak. Als kort daarna de gemartelde lijken van twee van de betrokken chauffeurs gevonden worden, moet Carly Chase, de overgebleven chauffeuse, beschermd worden. Inspecteur Roy Grace en zijn team zetten alles op alles om te voorkomen dat zij en haar zoontje wat zal overkomen. De inspecteur moet daarbij heel wat overwinnen en niet in 't laatst zijn eigen angsten. Deze zevende Roy Grace thriller heeft een rustige aanloop met filmische beelden. Maar na de eerste dode komt het verhaal in een stroomversnelling terecht die uitmondt in een extreem spannend einde. Ook de bekende elementen in het privéleven van Roy Grace ontwikkelen zich verrassend en leveren een cliffhanger op die nieuwsgierig maakt naar het volgende deel. Zeer kleine druk.

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia