Livre
Néerlandais

50 jaar Kralingen : Holland Pop Festival 1970

Peter Sijnke (auteur), Marcel Koopman (auteur)

50 jaar Kralingen : Holland Pop Festival 1970

Het legendarische popfestival in Kralingen (1970) in woord en beeld.
Titre
Peter Sijnke Marcel Koopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Uitgeverij In de Knipscheer, 2020
144 p. : ill.
Date de sortie
03-07-2020
9789062659999 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Over het legendarische Holland Pop Festival in het Kralingse Bos, zomer 1970, hebben historicus/archivaris Peter Sijnke en freelance tekstschrijver Marcel Koopman - beiden aanwezig op het festival - eerder een fraai boek gemaakt. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het festival hebben ze een licht aangepaste nieuwe editie uitgebracht. Sijnke beschrijft de achtergronden en zijn ervaringen als bezoeker, Koopman neemt de aanwezige bands onder de loep. In 14 hoofdstukken passeren alle relevante aspecten van het Nederlandse Woodstock de revue: van de muzikanten tot de bezoekers, van de mode tot de drugs, van de initiatiefnemers tot de financiële afwikkeling, van de publiciteit vooraf tot de recensies achteraf. Vooral veel feitelijke informatie, maar een meer persoonlijke sfeerimpressie van binnenuit ontbreekt, en dat valt wat tegen. Met een voorwoord en bronvermelding. Ruim geïllustreerd met historisch fotomateriaal in zwart-wit, knipsels en memorabilia. Flinke lezerskring.