Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De bolletjestrui

Peter Slabbynck (auteur), Klaas Verplancke (dessinateur)
Sujet
Fietsen, Spelen
Titre
De bolletjestrui
Auteur
Peter Slabbynck
Dessinateur
Klaas Verplancke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 1999
61 p. : ill.
ISBN
90-6565-915-3

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'De Bolletjestrui' van Peter Slabbynck en Klaas Verplancke

. ...

Stijn droomt ervan in de bolletjestrui te fietsen, de trui van de beste klimmer in de Ronde van Frankrijk. Maar dan moet hij natuurlijk wel eerst over een berg rijden. Die kans krijgt hij als Maarten hem onverwachts uitnodigt om te komen spelen. Maar Stijns eerste bergrit is zwaarder dan verwacht. En na de berg wacht hem een nog moeilijker opdracht: een namiddagje bij Maarten, die niets liever doet dan oorlogje spelen. De bolletjestrui is na Het neusje van Paulien het tweede boek waarvoor ploegmaats Peter Slabbynck (tekst) en Klaas Verplancke (kleurenillustraties) samen op de trappers staan. Dit prachtige boek is bedoeld voor bergbeklimmers en andere kinderen vanaf 8 jaar.

Peter Slabbynck en Klaas Verplancke, De Bolletjestrui, gebonden, 64 pagina's. Prijs: 545 frank (13,51 euro), nu verkrijgbaar in de boekhandel.


Peter en Klaas gaan Van Impe achterna

Peter Slabbynck en Klaas Verplancke maken van de Ronde van Frankrijk gebruik om hun tweede kinderboek De Bolletjestrui aan het jeugdige volk te presenteren. In dit werkje botsen twee jongensfascinaties tegen elkaar aan: die voor de oorlog en die voor het wielrennen. Dit levert een leuk en vlot geschreven verhaal met een helaas nogal tegenvallend plot op. ,,Tegenwoordig verkoop ik meer boeken dan cd's, de tijd is misschien gekomen om te stoppen met zingen'', zei Slabbynck, nog steeds zanger van de rockformatie Red Zebra.

Peter Slabbynck en Klaas Verplancke laten er geen gras over groeien. Een jaar na Het Neusje van Paulien gooien ze samen een tweede titel op de markt van het kinderboek. Als schrijver vond Slabbynck inspiratie in de Ronde van Frankrijk. ,,Samen met de Ronde van Vlaanderen is het de meest tot de verbeelding sprekende wielerwedstrijd. Vooral die heroïsche ritten in de bergen houden menigeen aan de buis gekluisterd. Uit ervaring met mijn kinderen weet ik dat dit ook de jongsten weet te begeesteren'', motiveerde Slabbynck.

Het verhaal gaat als volgt: Stijn droomt ervan in de bolletjestrui te fietsen, de trui van de beste klimmer in de Ronde van Frankrijk. Maar dan moet hij natuurlijk wel eerst over een berg rijden. Die kans krijgt hij als Maarten hem onverwacht uitnodigt om bij hem thuis, in het bijzijn van zijn zusje Veertje en zijn hond Vlekkie, te komen spelen. Stijns eerste bergrit valt zwaarder uit dan verwacht... Geen wonder dus dat het eerste exemplaar van De Bolletjestr…Lire la suite

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque