Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk

Peter Slabbynck (auteur), Wendy Panders (dessinateur)

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk

Public cible:
9-11 ans et plus
Wat gebruiken de Fransen bij het eten in plaats van een mes? Waarom is het in Frankrijk verboden om je varken Napoleon te noemen? Bevat allerlei, ook grappige, weetjes over Frankrijk. Met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titre
De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk
Auteur
Peter Slabbynck
Dessinateur
Wendy Panders
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2016
75 p. : ill.
ISBN
9789401435680 (hardback)
Placing suggestion
Frankrijk 941 (SISO) Landen F (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoog en smal boek met minder bekende onderwerpen uit het populaire vakantieland Frankrijk. Geen toeristische hoogtepunten en belangrijke historische feiten, maar vrij onbekende weetjes op het gebied van geschiedenis, cultuur, aardrijkskunde, fauna en flora. Zo staat de Eiffeltoren er wel in, maar gaat het deze keer over de verkeerde naam die deze beroemde toren kreeg. Verder komt aan de orde hoe blauwe aders in de bekende roquefortkaas ontstaan, hoe een postbode met zijn actie een Frans dorpje beroemd maakte, wat de ontwerper van het Vrijheidsbeeld nog meer maakte, hoe stierenvechten in de Camargue er aan toe gaat, enz. In dertig hoofdstukjes van telkens twee naast elkaar liggende pagina’s (een pagina tekst en een illustratiepagina) komen interessante onderwerpen op een grappige manier aan bod. De vlot leesbare tekst is humoristisch geschreven met steekwoorden in een ander of gekleurd lettertype. Een witregel tussen de teksten bevordert de leesbaarheid. Paginagrote grappige expressiev…Lire la suite

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk

Dit originele boek bevat een heleboel bijzondere weetjes en grappige feiten over Frankrijk. Een diversiteit aan thema’s voeren je doorheen Frankrijk, zijn cultuur en geschiedenis, zonder te pretenderen volledig te willen zijn. Zo vind je in het boek geen overzicht van koningen, oorlogen, steden, bezienswaardigheden, bekende personen, kunstenaars of culinaire specialiteiten. Wel vind je erin terug waar in Frankrijk de heetste warmwaterbron van Europa te vinden is, waarom de naam van de Eiffeltoren eigenlijk verkeerd is, welke plaats Parijse zakkenrollers als favoriete werkplek uitkiezen en nog heel veel meer. Hoewel het boek een beetje nonsens lijkt door de diversiteit aan onderwerpen, is het geheel erg boeiend. Er staan ongelooflijk veel verbluffende dingen in die zelfs een doorwinterde Frankrijkreiziger niet weet. De vlotte, gemakkelijk leesbare schrijfstijl zorgt ervoor dat je blad na blad doorleest. Zowat elke paragraaf bevat wel een fijnzinnig grapje.

Elk weetje is o…Lire la suite

Suggestions