Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het meisje met een klok als hart

Peter Swanson (auteur), Paul Witte (traducteur)
Als een man na twintig jaar zijn doodgewaande jeugdliefde terugziet, belandt hij in een levensgevaarlijke maalstroom van gebeurtenissen.
Titre
Het meisje met een klok als hart
Auteur
Peter Swanson
Traducteur
Paul Witte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The girl with a clock for a heart
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2014
301 p.
ISBN
9789023488439 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

George, een ietwat ingeslapen journalist, ziet in een bar zijn collegeliefje van twintig jaar geleden. Zij ging destijds in de vakantie naar huis en pleegde zelfmoord. Totaal verward spreekt hij haar aan. Zij is het echt en vraagt om een gunst. Na een nacht vol seks belooft George dat hij het door haar gestolen geld terug zal geven aan haar baas/minnaar. Dit doet hij. Als deze rijke, oude, ietwat louche zakenman daarna vermoord wordt, belandt George in een maalstroom van gebeurtenissen. De auteur schreef een spannend debuut, dat wel wat aan Hitchcock doet denken. Er zijn veel twists, ook door de transformaties van de femme fatale met de vele gezichten. De sympathieke maar wel erg naïeve George wordt bedrogen, in elkaar geslagen en verdacht van moord. Er zijn twee verhaallijnen: het verleden met het college en Georges bezoek aan de ouders van zijn ‘dode’ liefje; en het heden met de geldoverdracht, intimidatie, geweld en moord. Deze thriller noir heeft een open einde en wordt verfilmd. …Lire la suite

À propos de Peter Swanson

Peter Swanson, né le 26 mai 1968, est un écrivain américain, auteur de thriller.

Biographie

Il fait des études au Trinity College (Connecticut) (en), à l'université du Massachusetts à Amherst et au Emerson College.

En 2014, il publie son premier roman La Fille au cœur mécanique (The Girl With a Clock for a Heart). Avec son deuxième roman Parce qu'ils le méritaient (The Kind Worth Killing), il est finaliste du Ian Fleming Steel Dagger 2015 et lauréat du New England Society Book Award 2016.

Œuvre

Romans