In de jaren 1920 is archeoloog Howard Carter in het Dal der Koningen op zoek naar het graf van farao Toetanchamon. De rijke amateur-egyptoloog Lord Carnarvon financiert zijn werk, maar hun vriendschap komt onder druk te staan als Carter een relatie krijgt met Evelyn, de tienerdochter van de Lord.
Titre
Tutankhamun
Directeur
Peter Webber
Acteur
Max Irons Sam Neill
Compositeur
Christian Henson
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2016
Durée
4 x 45 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983965898

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierdelige Engelse dramaserie met Max Irons (The host; Peaky blinders) en Sam Neill (The daughter; Jurassic Park). Het verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Rond 1900 werkt de Brit Howard Carter als archeoloog in Egypte. Ondanks veel weerstand gaat hij in het Dal der Koningen op zoek naar het graf van farao Toetanchamon. De rijke amateur-egyptoloog Lord Carnarvon financiert het werk van Carter, maar hun vriendschap komt onder druk te staan als Carter een relatie krijgt met Evelyn (Amy Wren), de tienerdochter van de Lord. Jo Tweedy (dailymail.co.uk) prijst de sterke rol van Irons en schrijft dat fans voor hem in zwijm vallen. De conclusie van Christopher Stevens, ook in Daily Mail: 'Tutankhamun doesn’t promise to be as addictive and multi-layered as Downton Abbey, nor even as good as its predecessor in this slot, Victoria. But it’s rollicking good fun, full of the unexpected, and set in splendid scenery. '

À propos de Peter Webber

Peter Webber est un réalisateur, éditeur, producteur, et scénariste britannique né en 1968.

Filmographie

Réalisateur

  • 1992 : The Zebra Man
  • 1995 : A to Z of Wagner
  • 1997 : The Temptation of Franz Schubert
  • 1999 : Underground
  • 2001 : Men Only
  • 2002 : The Stretford Wives
  • 2003 : La Jeune Fille à la perle (Girl with a Pearl Earring)
  • 2004 : Six Feet Under
  • 2007 : Hannibal Lecter : Les Origines du mal
  • 2009 : Jasim (court métrage)
  • 2012 : Crimes de guerre (Emperor)
  • 2019 : Inna de Yard: The Soul of Jamaica

Monteur

Suggestions