Livre
Néerlandais

Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld

Peter Wohlleben (auteur)

Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld

Op basis van eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen.
Sujet
Bomen, Bossen
Titre
Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld
Auteur
Peter Wohlleben
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hidden life of trees : illustrated edition
Éditeur
Utrecht: Lev., © 2018
166 p. : ill.
Note
Deze geïllustreerde editie is oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels door Greystone Books Verscheen eerder in een editie zonder illustraties: Het verborgen leven van bomen : wat ze voelen, hoe ze communiceren : ontdekkingen uit een onbekende wereld (Das geheime Leben der Bäume). Deze geïllustreerde versie bevat slechts een selectie van de teksten uit het originele boek.
ISBN
9789400510227 (hardback)
Placing suggestion
588.1 (SISO) Biotopen ; Bossen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geïllustreerde, verkorte editie van ‘Het verborgen leven van bomen : wat ze voelen, hoe ze communiceren- ontdekkingen uit een onbekende wereld’ (2016)*. Hierin legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen. Deze bewerking heeft naast een tekstselectie ook prachtige grote kleurenfoto’s van diverse bomen en bossen van over de gehele wereld, zowel close-ups als panoramabeelden. Ook nu bedoeld om beter naar bomen te kunnen kijken en er meer over te ontdekken. De auteur (1964) heeft een bosbouwkundige opleiding en werkt al ruim dertig jaar in en met bos, waarvan nu als boswachter in de Eifel. Hij heeft veel bijzondere dingen gezien/ervaren en geeft daar nu zijn eigen betekenis aan, aangevuld met wetenschappelijk onderzoek. De auteur schreef o.a. ook ‘Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie – een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen wereld’ (2016)**, ‘Het bos : het handboek voor elke boswandeling’ (2017)***…Lire la suite

À propos de Peter Wohlleben