Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Mijn vader : gesprekken met vaders en hun bekende zonen en dochters

Phara De Aguirre (intervieweur), Kaat Mensels (intervieweur), Frank Toussaint (photographe)

Mijn vader : gesprekken met vaders en hun bekende zonen en dochters

Dubbelinterviews met bekende Vlamingen en hun vaders, zoons of dochters.
Titre
Mijn vader : gesprekken met vaders en hun bekende zonen en dochters
Intervieweur
Phara De Aguirre Kaat Mensels
Photographe
Frank Toussaint
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2009
205 p. : ill.
ISBN
9789020983562
Placing suggestion
418.11 (SISO) Ouders - Kinderen ; Gezin - Familie (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mijn vader is de uitgebreide versie van tien interviews die journaliste Phara de Aguirre en tv-maakster Kaat Mensels voor Canvas maakten. Het werd een vrij ophefmakende serie, omdat de familieleden diepe zielenroerselen aan elkaar toevertrouwden. Denk maar aan het beklijvende gesprek tussen Wilfried Martens en zijn dochter. De reeks leverde mooie verhalen op, ook in de stiltes tussen de gesprekspartners. In de inleiding luidt het mooi: "Vader, zoon of dochter zijn, het is een levenslange zoektocht."

Merkwaardig hoe sommige vaderfiguren hun gevoelens verborgen en er nu nog moeilijk over praten. Anderen kwamen dan weer expliciet uit de hoek en deelden aan tafel mee dat ze een relatie met een ander hadden, zoals de vader van actrice Els Dottermans. Allemaal deden ze het met de beste bedoelingen, zo blijkt uit de gesprekken. De keuze van vaderfiguren versus zonen en dochters is uiteenlopend, waardoor dit boek boeit en ontroert.

Opvallend is het gesprek met muzikant Da…Lire la suite
Dit boek gaat terug op het gelijknamige VRT-programma, waarvoor journaliste Phara de Aguirre en tv-maakster Kaat Mensels tien bekende Vlamingen interviewden over de relatie met hun zoon, dochter of vader. Enkele geïnterviewden waren erg openhartig en gaven een inkijk in hun persoonlijke leven - zo sprak de dochter van oud-premier Wilfried Martens openlijk over de problemen tussen haar en haar vader. Actrice Els Dottermans en haar vader ontpopten zich dan weer duidelijk als sterk botsende karakters. Erg interessant is ook het gesprek tussen Khalil en Dyab Abou Jahjah (voorzitter van de Arabisch Europese Liga), dat plaatsvond in het zuiden van Libanon. De andere geïnterviewden zijn: muzikant Daan Stuyven en zijn vader, oud-premier Jean-Luc Dehaene en zijn zoon, zanger Will Tura en zijn dochter, stand-upcomedian Wouter Deprez en zijn vader, circusartiesten Johnny, Danny en David Ronaldo, oud-museumdirecteur Jan Hoet en zoon, en politici Louis en Charles Michel. Een leerrijk boek, waarin …Lire la suite