Speelfilm spelend in de dertiger jaren in Parijs over de driehoeksverhouding tussen de schrijfster Anai͏̈s Nin, de Amerikaanse schrijver Henry Miller en zijn echtgenote June
Titre
Henry and June / dir. by Philip Kaufman ; screenplay by Philip Kaufman ... [et al.] ; based on the book by Anais Nin
Directeur
Philip Kaufman
Antécédent bibliographique
Anaïs Nin
Acteur
Maria De Medeiros Richard E. Grant Kevin Spacey Uma Thurman Fred Ward
Langue
Anglais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2003 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1990
Durée
ca. 130 min.
Note
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Pools Ondertiteling : Engels, Nederlands, Frans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors
EAN
5050582002027

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Speelfilm uit 1990 van Philips Kaufman, regisseur van o.a. The unbearable lightness of being met in de hoofdrollen Fred Ward, Maria de Medeiros en Uma Thurman. De Speelfilmencylopedie geeft 3½ ster en schrijft: 'Stijl- en sfeervolle bewerking van de dagboeken van Anais Nin met een verrassend ondergeschikte rol voor de erotiek. Deze openhartige dagboeken gaan bepaald meer over de verhouding tussen de schrijfster en haar minnaar (auteur Henry Miller) en diens vrouw June. Met veel animo en in Wards geval op zeer vrijzinnige wijze vertolkt. De film onderscheidt zich door de schitterende decors van het wellustige Parijs van rond 1931. Philip en Rose Kaufman schreven het scenario. Als gevolg van de controverse rond het pornografisch materiaal in deze film, riep de Amerikaanse filmkeuring uiteindelijk een nieuwe categorie in het leven: NC-17.'

À propos de Philip Kaufman

Philip Kaufman est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 23 octobre 1936 à Chicago, Illinois (États-Unis).

Biographie

Il est particulièrement connu pour avoir contribué à la création du personnage d'Indiana Jones avec George Lucas.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1965 : Goldstein
  • 1967 : Fearless Frank
  • 1972 : La Légende de Jesse James (The Great Northfield Minnesota Raid)
  • 1974 : The White Dawn
  • 1978 : L'Invasion des profanateurs (Invasion of the Body Snatchers)
  • 1979 : Les Seigneurs (The Wanderers)
  • 1983 : L'Étoffe des héros (The Right Stuff…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque