Het heroi͏̈sche verhaal van Amerika's eerste astronauten
Sujet
Ruimtevaart
Titre
The right stuff / written for the screen and dir. by Philip Kaufman
Directeur
Philip Kaufman
Antécédent bibliographique
Tom Wolfe
Compositeur
Bill Conti
Acteur
Charles Frank Scott Glenn Ed Harris Lance Henriksen Scott Paulin Dennis Quaid 1954- Sam Shepard Fred Ward Kim Stanley Barbara Hershey Veronica Cartwright Pamela Reed
Langue
Anglais
Titre parallèle
Der Stoff aus dem die Helden sind
Éditeur
Warner Home Video, 2008 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1983
Durée
ca. 185 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
7321931200271

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 34 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een drie uur durende Amerikaanse speelfilm die het geromantiseerde verhaal verteld van de eerste vijftien jaar van de Amerikaanse ruimtevaart. Regisseur Philip Kaufman bewerkte het gelijknamige boek van Tom Wolfe tot scenario. Met o.a. Sam Shephard, Ed Harris, Barbara Hershey, Scott Glenn, Dennis Quaid. Speelfilmencyclopedie (zesde editie) beoordeelt de film met twee sterren: 'Vooral het eerste uur bloedmooie plaatjes. Het geheel verzandt in een ferme jongens, stoere knapenverhaal met propagandistische trekken. (...) Jammer dat het uitstekende acteer- en camerawerk voor zo'n scenario werden gebruikt.' Een spectaculaire film die bekroond werd met vier Oscars: beste muziek (Bill Conti), beste montage, beste geluid en beste geluidseffecten.

À propos de Philip Kaufman

Philip Kaufman est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 23 octobre 1936 à Chicago, Illinois (États-Unis).

Biographie

Il est particulièrement connu pour avoir contribué à la création du personnage d'Indiana Jones avec George Lucas.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1965 : Goldstein
  • 1967 : Fearless Frank
  • 1972 : La Légende de Jesse James (The Great Northfield Minnesota Raid)
  • 1974 : The White Dawn
  • 1978 : L'Invasion des profanateurs (Invasion of the Body Snatchers)
  • 1979 : Les Seigneurs (The Wanderers)
  • 1983 : L'Étoffe des héros (The Right Stuff…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions