Livre
Néerlandais

De een van de ander

Philip Kerr (auteur), Herman Van der Ploeg (traducteur)
In het Duitsland van 1949 krijgt een detective gewetensbezwaren bij het opsporen van nazimisdadigers.
Titre
De een van de ander
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Traducteur
Herman Van der Ploeg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The one from the other
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Autres éditions
367 p.
ISBN
9789022584330 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bernie Gunther is het beu een hotel te runnen en doet waar hij denkt het best in te zijn: privédetective spelen. Maar de periode en plaats, Duitsland 1949, leidt niet tot veel interessante zaken. Na enkele conventionele nazi-opsporingen wordt hij gevraagd de verdwenen echtgenoot van een cliënte op te sporen, liefst dood. Hij belandt in allerlei hachelijke situaties voor hij zijn missie ten einde kan brengen. Vierde, na een trilogie, boek over privédetective Gunther die hier in alle kracht opnieuw verschijnt. De bestsellerauteur (1956-2018) heeft zijn publiek nog nooit teleurgesteld en doet dat ook nu niet. Een schitterend boek met veel 'wisecracks' en 'oneliners' maar ook met veel aandacht voor de nazigruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Gunther is een bittere cynicus, een twijfelend persoon en net daardoor zo menselijk en boeiend.

À propos de Philip Kerr

CC BY 2.0 - Image by PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr, né le 22 février 1956 à Édimbourg (Écosse) et mort le 23 mars 2018,, à Londres, est un auteur britannique de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Philip Kerr étudie à l'université de Birmingham de 1974 à 1980 et obtient des diplômes de maîtrise en droit et en philosophie. Il travaille un temps comme rédacteur publicitaire pour l'agence Saatchi and Saatchi avant de devenir journaliste indépendant, puis écrivain de romans policiers en 1989. Le succès de sa Trilogie berlinoise (Berlin Noir), ayant pour héros Bernhard Gunther, un enquêteur privé surnommé Bernie, dont les aventures ont pour cadre…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions