Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het Achnaton avontuur

Philip Kerr (auteur)

Het Achnaton avontuur

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Als afstammeling van een geest uit een fles, heeft een tweeling de beschikking over toverkracht; samen met hun djinn-oom bevechten broer en zus de geest van farao Achnaton.
Titre
Het Achnaton avontuur / P.B. Kerr
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Akhenaten adventure
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2005
352 p.
ISBN
90-245-5281-8

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens een logeerpartij bij hun oom in Londen ontdekt de twaalfjarige New Yorkse tweeling Roos en Bob Galjoen dat ze geen mensen zijn maar Djinn, geesten uit een fles. Hun excentrieke oom Nimrod en een andere Djinn leren hen wat het betekent om Djinn te zijn. Gezamelijk gaan ze naar Egypte, het thuisland van de Djinn, om te proberen het raadsel van de zeventig verdwenen Djinn van farao Achnaton op te lossen en daarmee het evenwicht van het geluk in de wereld te herstellen. Een gevecht met verschillende vijandige Djinns weten ze door hun vindingrijkheid te winnen. Dit aantrekkelijke fantasy-thema had nog beter uitgewerkt kunnen worden. De tweeling komt niet echt als twaalfjarigen over, het taalgebruik is hier en daar wat gekunsteld en het verhaal kon zeker spannender. Desalniettemin een leuk boek om te lezen voor jongeren dat nog diverse vervolgdelen zal kennen. Jammer dat op de achterflap de Engelse namen van de kinderen worden gebruikt, terwijl die in het boek vertaald zijn.

À propos de Philip Kerr

CC BY 2.0 - Image by PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr, né le 22 février 1956 à Édimbourg (Écosse) et mort le 23 mars 2018,, à Londres, est un auteur britannique de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Philip Kerr étudie à l'université de Birmingham de 1974 à 1980 et obtient des diplômes de maîtrise en droit et en philosophie. Il travaille un temps comme rédacteur publicitaire pour l'agence Saatchi and Saatchi avant de devenir journaliste indépendant, puis écrivain de romans policiers en 1989. Le succès de sa Trilogie berlinoise (Berlin Noir), ayant pour héros Bernhard Gunther, un enquêteur privé surnommé Bernie, dont les aventures ont pour cadre…En lire plus sur Wikipedia