Livre
Néerlandais

Vergeven en vergeten

Philip Kerr (auteur), Jan Pott (traducteur)
In 1957 gaat oud-politieman Bernie Gunther onder een valse naam naar Griekenland om een verzekeringsclaim te onderzoeken, waarbij hij stuit op een web van intriges met oud-nazi’s, Griekse joden en politici.
Titre
Vergeven en vergeten
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Traducteur
Jan Pott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Greeks bearing gifts
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018
413 p.
ISBN
9789022582862 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1957 gaat oud-politieman Bernie Gunther onder een valse naam naar Griekenland om een verzekeringsclaim te onderzoeken. Hij stuit op een web van intriges met oud-nazi’s, Griekse joden en politici. Er vallen enkele doden en Gunther ontdekt dat ook hij mogelijk gebruikt is in een politiek spel op het hoogste niveau, dat te maken heeft met de nieuwe werkelijkheid van de Koude Oorlog. Dit is het dertiende en jammer genoeg laatste boek in een uiterst succesvolle reeks over Bernie Gunther, want de auteur (1956-2018) is overleden. Het past keurig in de reeks en valt onder de noemer ‘crime noir’. Kenmerken zijn: een tragische held, veel 'cliffhangers', uiterst gevatte dialogen, ‘femmes fatales’ en een haast niet te ontwarren plot met vele lagen. Zoals typerend voor de serie wordt de historische werkelijkheid goed ingebed in het verhaal en passeren ‘echte’ schurken opnieuw de revue. Voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Robert Goddard en John Lawton.

Schuldgevoel om Salonika

Detectiveschrijver Philip Kerr liet ons een 'Bernie Gunther'-boek over Griekenland na.

De horror van de Tweede Wereldoorlog heeft eigenlijk geen thrillerschrijver nodig. Of juist een hele goeie. Eentje die bizarre feiten of een groot mysterie opdiept, of angstaanjagende nazi's aan de vergetelheid ontrukt. Het is jammer dat Philip Kerr in maart te jong is overleden, want hij was zo'n goeie oorlogsthrillerschrijver. Een geluk bij een ongeluk: hij voltooide kort voor zijn dood nog wel het 13de en 14de deel van zijn serie over de Duitse moordcommissaris Bernie Gunther. 'Vergeten en vergeven' kwam in mei uit, binnenkort volgt 'Metropolis'.

In 'Vergeten en vergeven' kan Gunther weer worstelen met zijn schuldgevoelens als 'goede Duitser', een agent die weigerde nazi te worden maar wel vuile handen maakte. De plaats delict ligt in dit boek in het Griekenland van 1957, en tja, het oorlogsverleden van dat land geeft wel aanleiding tot Duits schuldgevoel. De schipbreuk in de Egeïsche zee die Gunther deze keer onderzoekt, blijkt verband te houden met een van de meest…Lire la suite

À propos de Philip Kerr

CC BY 2.0 - Image by PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr, né le 22 février 1956 à Édimbourg (Écosse) et mort le 23 mars 2018,, à Londres, est un auteur britannique de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Philip Kerr étudie à l'université de Birmingham de 1974 à 1980 et obtient des diplômes de maîtrise en droit et en philosophie. Il travaille un temps comme rédacteur publicitaire pour l'agence Saatchi and Saatchi avant de devenir journaliste indépendant, puis écrivain de romans policiers en 1989. Le succès de sa Trilogie berlinoise (Berlin Noir), ayant pour héros Bernhard Gunther, un enquêteur privé surnommé Bernie, dont les aventures ont pour cadre…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions