DVD
Anglais
In 1943 is de Amerikaanse gevechtspiloot Buzz Rickson een waaghals die alleen leeft voor de meest gevaarlijke missies, maar in het sociale leven is hij niet zo succesvol.
Titre
The war lover
Directeur
Philip Leacock
Antécédent bibliographique
John Hersey 1914-1993
Acteur
Steve McQueen 1930-1980 Robert Wagner Shirley Anne Field
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1962
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609634327

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Oorlogsdrama uit 1962 van Philip Leacock. In 1943 is de arrogante Amerikaan kapitein Buzz Rickson (Steve McQueen) de commandant van een Boeing B-17 bommenwerper. Hij is gestationeerd in Engeland en voert missies uit boven vijandelijk gebied. Rickson wordt geprezen om zijn moed, maar ook veracht om zijn roekeloosheid. Relaties met vrouwen aanknopen lukt hem echter niet. Rickson en zijn collega Ed Boland (Robert Wagner) worden verliefd op dezelfde Britse vrouw (Shirley Ann Field). Een combinatie van oorlogsfilm, drama en romantiek, met spectaculaire gevechtsscènes.

À propos de Philip Leacock

Philip Leacock né le 8 octobre 1917 à Londres, et mort le 14 juillet 1990 est un réalisateur anglais de cinéma et de télévision.

Biographie

Filmographie partielle

Cinéma

  • 1940 : Island People (court métrage)
  • 1940 : The Story of Wool
  • 1948 : Riders of the New Forest (ou Forest Pony)
  • 1951 : Out of True
  • 1952 : The Braves Don't Cry
  • 1953 : Les Kidnappers (The Kidnappers)
  • 1953 : Appointment in London
  • 1955 : Escapade
  • 1956 : Le Jardinier espagnol (The Spanish Gardener)
  • 1957 : H…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions