Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het Oxford van Lyra

Philip Pullman (auteur), John Lawrence (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Lyra is terug in Oxford. Ze helpt een vogel om het helende elixer voor zijn zieke heks te vinden. Vanaf ca. 14 jaar
Titre
Het Oxford van Lyra
Auteur
Philip Pullman
Dessinateur
John Lawrence
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lyra's Oxford
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2009
42 p. : ill.
ISBN
9789044612837

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lyra en haar daemon Pan zijn terug in Oxford. Ze zijn op het dak van het Jordan college wanneer een daemon van een heks letterlijk uit de lucht valt. Hij is op zoek naar een elixer dat zijn zieke heks kan genezen en vraagt Lyra om hulp. Ze gaan op zoek naar een alchemist die het elixer heeft, maar hoe dichter ze bij hun doel komen, hoe meer Pan en Lyra het gevoel krijgen dat er iets niet klopt. Dit korte verhaal begint twee jaar na het einde van 'De amberkleurige kijker', het derde deel van de schitterende Noorderlicht-trilogie. Het verhaal is een soort tussenstap naar een vierde deel waar de auteur momenteel aan werkt. Het boekje bevat mooie, kleine gravures die goed passen bij de sfeer van het verhaal. Het verhaal is goed opgebouwd en sluit qua schrijfstijl naadloos aan bij de Noorderlicht-trilogie. Lezers moeten wel de nodige voorkennis hebben om dit verhaal helemaal te begrijpen. De fans van de trilogie hongeren na dit korte avontuur beslist naar meer! Tevens verscheen een proloog…Lire la suite

Het Oxford van Lyra

Dit dunne, dure boekje verscheen twee jaar na de Noorderlichttrilogie. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Pullman na zijn succes zijn restnotities voor die trilogie ook wil doen renderen. Lyra studeert aan het Jordan-college in Oxford. Haar trouwe daemon Pantalaimon is ook nu altijd in haar omgeving en bezit nog steeds een onfeilbare feeling voor onraad. Een vreemde vogel komt Lyra's hulp vragen om een zieke heks te helpen. Ze moeten daarvoor bij een beruchte alchimist in Oxford zijn. Zoals altijd gebruikt Pullman ingewikkelde intriges en een boel (pseudo-)wetenschappelijke termen. En meestal slaagt hij erin om er een spannende mix van te maken, zelfs in dit boekje. Het lijkt echter een beetje teveel op uitmelken van een successtory en het is veel te duur voor wat het maar is.


À propos de Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Image by Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (né le 19 octobre 1946 à Norwich dans le Norfolk) est un écrivain anglais surtout connu pour le cycle littéraire À la croisée des mondes.

Biographie

Philip Pullman est né à Norwich, en Angleterre, en 1946, de l'union de Audrey Evelyn Merrifield et Alfred Outram Pullman, pilote de la Royal Air Force. Son enfance se déroule en Afrique, dans les pays dans lesquels son père est affecté, notamment en Rhodésie du Sud, et dans le Zimbabwe, où il effectue une partie de sa scolarité avec son frère, Francis. En 1954, Alfred Pullman meurt dans un crash d'avion pendant la révolte des Mau Mau au Kenya.

Après cette tragédie, sa mère décide de rentrer au Royaume-Uni. Elle confie les enfants à ses parents, installés à Norwich, pour accepter un emploi à Londres à la British Broadcastin…En lire plus sur Wikipedia