Livre
Anglais

The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery

Philip Pullman (auteur)

The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Na de dood van haar vader in 1872 krijgt een weesmeisje van diens vriend een dagboek met een verhaal over een verdwenen robijn. Als het dagboek wordt gestolen en er doden vallen, probeert ze erachter te komen wat er met haar vader is gebeurd. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery
Auteur
Philip Pullman
Langue
Anglais
Édition
30th anniversary edition
Éditeur
London: Scholastic, 2015 | Autres éditions
209 p.
ISBN
9781407154190 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sally Lockhart is 16 jaar als zij hoort dat het schip van haar vader met man en muis is vergaan. Kort daarna ontvangt zij een brief met een geheimzinnige boodschap en het verzoek contact op te nemen met een vriend van haar vader. Die geeft haar een dagboek met daarin het verhaal over de verdwijning van een grote diamant. Het boek wordt echter gestolen en er vallen doden. Sally laat zich echter niet afschrikken en zet haar speurtocht door. Engelstalige roman die zich afspeelt in 1872. Het verhaal, dat de sfeer ademt van ruim een eeuw geleden, is spannend, blijft boeien en is ook geschikt voor volwassenen. Verschijnt in een serie van vier apart te lezen verhalen met dezelfde hoofdpersonen. De aantrekkelijk uitgevoerde voorkant heeft een tekening en lettergebruik die de sfeer van het Victoriaanse Engeland goed weergeeft. Het taalgebruik is niet moeilijk en goed te volgen voor leerlingen bovenbouw havo/vwo. Eenvoudige uitgave op goedkoop papier wat in de aantrekkelijke prijs zichtbaar is…Lire la suite

À propos de Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Image by Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (né le 19 octobre 1946 à Norwich dans le Norfolk) est un écrivain anglais surtout connu pour le cycle littéraire À la croisée des mondes.

Biographie

Philip Pullman est né à Norwich, en Angleterre, en 1946, de l'union de Audrey Evelyn Merrifield et Alfred Outram Pullman, pilote de la Royal Air Force. Son enfance se déroule en Afrique, dans les pays dans lesquels son père est affecté, notamment en Rhodésie du Sud, et dans le Zimbabwe, où il effectue une partie de sa scolarité avec son frère, Francis. En 1954, Alfred Pullman meurt dans un crash d'avion pendant la révolte des Mau Mau au Kenya.

Après cette tragédie, sa mère décide de rentrer au Royaume-Uni. Elle confie les enfants à ses parents, installés à Norwich, pour accepter un emploi à Londres à la BBC. Le jeune Philip noue d'étroites relations avec son gr…En lire plus sur Wikipedia